Rješenje nikad izgrađene zgrade u centru sela na vidiku! U njoj će biti…

Pitanje „vječnog gradilišta“ u centru Malog Bukovca nedaleko od Ludbrega konačno bi moglo biti riješeno, i to u obliku izgradnje Doma za starije i nemoćne, kojih, ne moramo posebno naglašavati, ionako nedostaje. Podsjetimo, radi se o zdanju u samom središtu Malog Bukovca, u Ulici Vladimira Nazora, koje se počelo graditi još prije 20-ak godina i takvo, nedovršeno, ostalo je do dan-danas.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Međutim, Općina ima plan prenamijeniti nekretninu u budući dom za starije i nemoćne, čime bi se nastavilo povećanje životnog standarda u selu, a koje je već dobilo na kvaliteti obnovom društvenog doma, kao i proširivanjem dječjeg vrtića. Jedina prepreka kojoj iz Općine trenutno traže rješenje jest vezana uz činjenicu kako je navedena zgrada u privatnom vlasništvu, rekao je za Podravski načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković.

– U kontaktu s vlasnicima doznali smo da oni jesu za to da se zgrada proda, no sada gledamo što i kako kao Općina možemo tu napraviti. Jedna od ideja je da se tu napravi Dom za starije i nemoćne. No, budući da nismo u mogućnosti zgradu jednostavno otkupiti i samo tako prijaviti na Europske fondove, zasad rješenje vidimo u vidu pomoći Varaždinske županije, koja i inače potiče takve projekte – rekao nam je Marković.

– Cijeli centar prilagođavamo tome i dodajemo sadržaje, riješili smo pitanje vrtića i dječjeg igrališta, u blizini je i Društveni dom koji se obnavlja. Jedino što nam zaista nedostaje jest neki takav prostor za starije i nemoćne. Super je da Varaždinska županija ide u tom nekom smjeru gdje nije sve smješteno u Varaždin, već se potiče uspostava takve skrbi i po periferijama. Sigurno ćemo se javiti na njihov plan ili strategiju da konačno riješimo i to pitanje na području naše općine – ističe Marković.

– Novi pravilnik za buduće programsko razdoblje još nije objavljen, zbog čega smo trenutno s tim projektom na čekanju. To se čeka na razini države. Nešto više detalja znat ćemo čim objave nešto za te buduće programe, bilo za ruralni razvoj ili kohezijski fond ili nešto treće – zaključuje Marković.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI