Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
RASPRAVA SA SKUPŠTINE

“Robotska ruka neisplativo je ulaganje, modernizacija špara 10 sekundi magistri koja ima 3000 eura plaće”

Automatizirana robotska ruka koja je nabavljena i instalirana u županijskoj ljekarni Koprivnica jedan je u nizu razloga zbog čega vijećnici SDP-a i HSLS-a nisu podržali izvješće o radu župana Darka Korena za prvo polugodište ove godine. Nabavka ovog uređaja prema mišljenju Tomislava Golubića, predsjednika kluba SDP-HSLS, neisplativo je ulaganje.

– To je modernizacija koja špara 10 sekundi magistri farmacije koja ima 3000 eura plaće. Bilo je bolje 200 tisuća eura uložiti da lijekovi budu dostupniji građanima – istaknuo je Golubić.

Podsjećamo, automatizirani sustav za upravljanje skladištem lijekova s računalnim upravljanjem i robotskom rukom predan je Ljekarni Koprivnica na korištenje u lipnju. Moderan uređaj ubrzava posao, a ljekarniku daje vremena za rad s pacijentima, pomaže kod inventure, skladištenja robe i provjerava rok trajanja lijeka.

U svoju obranu župan Koren je kazao kako neke stvari ne mogu uvijek biti isplative.

– Ne znam zašto privatne ljekarne uvode te sustave skladištenja do određenih mjesta, automatizirano donošenje lijeka na pult da magistra koja razgovara s pacijentom ima vremena s njim razgovarati. Govorim kao laik, a čuo sam da netko piše anonimne prijave protiv mene jer to košta, a nikad se ne bude isplatilo. Pa tko piše nek’ i dalje piše, ja bi radije da se potpiše… to je dosta zanimljivo vidjeti, ne kažem da će se to ekonomski isplatiti, u nekom vremenskom razdoblju prodajom lijekova, ali odluku nisam niti donio, donijela ga je Uprava ustanove, Upravno vijeće i data je suglasnost županijske skupštine, procedura je provedena, ustanova je dala povjerenje, zamolila za uslugu da se provede javna nabava, sve je proteklo u najboljem redu, sad se problematizira, nek prođe vrijeme pa će se pokazati – pojasnio je župan.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

OPĆINA KALINOVAC:

Komunalni redar vrši kontrolu čišćenja snijega, izbjegnite novčane kazne

Upišite pojam koji želite pretraživati