Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Roditelji: “Djeca sjede u jaknama, a kišnica u učionicama normalna je pojava”

Roditelji školaraca iz đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena već duže traže od Grada da se obnovi školska zgrada u njihovu naselju. Zgradu je načeo zub vremena, a osim što s pročelja stalno pada žbuka, i stolarija i krovište u katastrofalnom su stanju. Zbog toga njihova djeca, ističu oni, nemaju normalne uvjete za praćenje nastave.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U jesenskim i zimskim mjesecima, kad su temperature niske, djeca moraju sjediti u jaknama jer drvena stolarija više nema svoju svrhu i hladnoća stalno prodire u učionicu. Svako malo naša su djeca prehlađena, ali to očito gradsku vlast ne zanima previše – ističe Marijana Bujan, predstavnica Sirove Katalene u školskom Vijeću roditelja.

Prilikom obilnijih kiša, dodaju oni, zbog dotrajale stolarije i kišnica prodire u učionicu. Iako se prozori oblože krpama, voda stalno „čvapa“ po parketu pa djeca moraju biti oprezna. Dodatni problem je i odvodnja oborinskih voda pa je prilikom obilnijih kiša dvorište škole često poplavljeno. Sad je krenula sezona kiša i niskih temperatura, a nijedan zahvat na školskoj zgradi, ističu roditelji, nije obavljen pa je situacija još gora nego lani.  

– Još preklani nam je gradonačelnik Hrvoje Janči obećao da će se obnoviti stolarija i krovište, ali je to očito bilo samo prazno obećanje. Godinama smo čekali da se uredi dječje igralište uz školsku zgradu, a sad ćemo očito godinama čekati i da se obnovi školska zgrada i našoj djeci omoguće normalni uvjeti za nastavu – kaže Marijana Bujan.

Još jedno ruglo, dodaju roditelji, predstavlja i obližnje travnato malonogometno igralište. Ove godine košnje se nisu obavljale redovito pa djeca gaze po visokoj travi jer im je to igralište puno bolje od asfaltiranog uz samu školsku zgradu.

– Kad padnu na asfalt, djeca se obvezno ozlijede pa radije trče i igraju nogomet na travi. U gradskoj upravi rekli su nam da su oni zaduženi za košnju, a kako se ona obavlja najbolje svjedoči to što je trava na većem dijelu školarcima skoro do koljena – zaključila je Marijana Bujan.  

Iz Ureda gradonačelnika ističu kako su za sve područne škole na području grada Đurđevca, uključujući i Područnu školu u Sirovoj Kataleni, izrađeni projekti cjelovite energetske obnove.

– U sklopu tih projekata uredit će se i obnoviti sve područne škole – dodali su iz Ureda gradonačelnika.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI