Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Roditelji: “Djeca sjede u jaknama, a kišnica u učionicama normalna je pojava”

Roditelji školaraca iz đurđevačkog prigradskog naselja Sirova Katalena već duže traže od Grada da se obnovi školska zgrada u njihovu naselju. Zgradu je načeo zub vremena, a osim što s pročelja stalno pada žbuka, i stolarija i krovište u katastrofalnom su stanju. Zbog toga njihova djeca, ističu oni, nemaju normalne uvjete za praćenje nastave.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– U jesenskim i zimskim mjesecima, kad su temperature niske, djeca moraju sjediti u jaknama jer drvena stolarija više nema svoju svrhu i hladnoća stalno prodire u učionicu. Svako malo naša su djeca prehlađena, ali to očito gradsku vlast ne zanima previše – ističe Marijana Bujan, predstavnica Sirove Katalene u školskom Vijeću roditelja.

Prilikom obilnijih kiša, dodaju oni, zbog dotrajale stolarije i kišnica prodire u učionicu. Iako se prozori oblože krpama, voda stalno „čvapa“ po parketu pa djeca moraju biti oprezna. Dodatni problem je i odvodnja oborinskih voda pa je prilikom obilnijih kiša dvorište škole često poplavljeno. Sad je krenula sezona kiša i niskih temperatura, a nijedan zahvat na školskoj zgradi, ističu roditelji, nije obavljen pa je situacija još gora nego lani.  

– Još preklani nam je gradonačelnik Hrvoje Janči obećao da će se obnoviti stolarija i krovište, ali je to očito bilo samo prazno obećanje. Godinama smo čekali da se uredi dječje igralište uz školsku zgradu, a sad ćemo očito godinama čekati i da se obnovi školska zgrada i našoj djeci omoguće normalni uvjeti za nastavu – kaže Marijana Bujan.

Još jedno ruglo, dodaju roditelji, predstavlja i obližnje travnato malonogometno igralište. Ove godine košnje se nisu obavljale redovito pa djeca gaze po visokoj travi jer im je to igralište puno bolje od asfaltiranog uz samu školsku zgradu.

– Kad padnu na asfalt, djeca se obvezno ozlijede pa radije trče i igraju nogomet na travi. U gradskoj upravi rekli su nam da su oni zaduženi za košnju, a kako se ona obavlja najbolje svjedoči to što je trava na većem dijelu školarcima skoro do koljena – zaključila je Marijana Bujan.  

Iz Ureda gradonačelnika ističu kako su za sve područne škole na području grada Đurđevca, uključujući i Područnu školu u Sirovoj Kataleni, izrađeni projekti cjelovite energetske obnove.

– U sklopu tih projekata uredit će se i obnoviti sve područne škole – dodali su iz Ureda gradonačelnika.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

a sad adio...

FOTO Podravka slavila u vječitom hrvatskom derbiju i jednu ruku već stavila na pehar

svi rezultati županijskog nogometa

FOTO Hrpa golova diljem županije, Ždalčani pokleknuli, Močilanima luda utakmica

NEMA SVRHU

FOTO Ovaj nedavno izgrađeni nadvožnjak završava u polju. Plana kako ga staviti u funkciju nema

VRIJEDNA AKCIJA

Mjerenje tlaka, šećera, tjelesne težine…svašta se kontroliralo na Zrinskom trgu

TU, MEĐU NAMA

FOTO Ankica (79) živi sama i ne žali se: “Dobro mi je, a kaj će mi što kaj bi mu nakuhavala?!”

Osigurali su plasman na svjetsko prvenstvo u Estoniji

FOTO Josip Martinović i ekipa Koprivničko – križevačke županije najbolji su hrvatski orači

Upišite pojam koji želite pretraživati