Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HALO PODRAVSKI

Roditelji ne žele da im djeca treniraju u Cageballu: “Tamo nema uvjeta za rad, želimo termin u dvorani”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Redakciji Podravskog lista proteklih se dana javio dio nezadovoljnih roditelja, čiji mališani polaze Školu nogometa Grada Koprivnice. Kako su nam pojasnili, smeta ih činjenica da njihova djeca zimske mjesece provode trenirajući u Cageballu iznad Pevexa, a ne u jednoj od sedam dvorana diljem Grada. Kažu da je riječ o generaciji U-11, koja broji 40-ak djece.

– Možete si samo zamisliti na što to liči i kako svi oni mogu tamo trenirati. Nejasno nam je da ne možemo dobiti jedan normalan termin u jednoj od gradskih dvorana, a zanimljivo je da se pronađu termini za klince iz Slavenove škole nogometa. Oni su očito prioritet. Još više nas smeta to što one udarne termine, između 18 i 20 sati, zauzimaju razna gospoda koja se rekreiraju, a naša djeca moraju ispaštati – požalio nam se jedan od roditelja.

– Svi mi plaćamo mjesečnu članarinu u visini od 20 eura i smatramo da to s dvoranama nije u redu. To se i vidi, primjerice, na dvoranskim turnirima. Kada smo dolazili igrati protiv drugih klubova, dečki se jednostavno nisu mogli snaći na parketu. To nas ne čudi, jer se u onom skučenom prostoru Cageballa jednostavno ne mogu razvijati. Tamo ne postoje uvjeti za normalne treninge i u to smo se uvjerili lani. Ove godine to želimo izbjeći, tražimo termine u normalnim dvoranama i zato unaprijed apeliramo na odgovorne da nam to omoguće – poručio je naš sugovornik.

Kada prozivaju odgovorne, roditelji ne misle na predsjednika ŠNGK-a Sašu Grubačevića, za kojeg kažu kako radi sve što je u njegovoj mogućnosti, već na gradske čelnike. Gradonačelnik Mišel Jakšić ukratko nam je rekao da mu je teško reći nešto na ovu temu, jer u nju nije upućen, ali da zna da su u zadnjih godinu dana otvorili dvije dvorane.

– Jasno mi je da bi htjeli više termina u dvoranama, ali moraju sjesti za stol s predstavnicima Zajednice sportskih udruga Grada Koprivnice (ZSUKC) i dogovoriti se. Koliko znam, oni to još nisu napravili pa prema tome problem ne bi trebao ni postojati – ukratko je odgovorio prvi čovjek Grada nakon konzultacija s Grubačevićem.

Okrenuli smo i broj Jasmine Stričević, predsjednice ZSUKC, koja nam je pojasnila kakva je procedura i koliko je teško uopće napraviti raspored po dvoranama.

– Za početak, klub je taj koji nam šalje zahtjev, odnosno zamolbu za dvoranu i onda se dogovore određeni termini koji su i ako su dostupni, a do njih je jako teško doći. Da imamo 100 termina, drage volje bismo ih podijelili, ali ono što imamo raspoređujemo najbolje kako znamo. Imamo na području grada čak 70 udruga o kojima brinemo, a dvorane su nam, pritom, jedan od većih problema, jer brojne treba zadovoljiti, a termina jednostavno nema. Također, odbacila bih priče kako su neki povlašteni, jer prioriteta nema, ali su određeni dvoranski sportovi u prednosti, što je i razumljivo. Ne možemo u istu košaru staviti nogometaše i, recimo, one koji treniraju badminton, jer ovi drugi ovise o dvorani, što kod nogometaša nije riječ – pojasnila je na početku J. Stričević.

Dodala je kako na raspolaganju imaju isključivo dvorane koje su vezane uz škole pa su i termini koje dobivaju vezani uz kasnije sate, odnosno nakon što nastava završi.

– Svi bi termine oko 19, 20 sati, a to je nemoguće. Slobodni su nam eventualno oni nakon 22 sata, ali to onda uzimaju starije generacije, a ne djeca. Mi čak ne možemo udovoljiti uvjetima košarkašica ili košarkaša, koji se dižu i igraju sve bolje, a koji ovise o dvoranama, a kamoli da možemo udovoljiti svima ostalima. Kažem, nama su svi isti, ne radimo razlike i nastojimo pomoći svakome, ali puno je želja. Puno je i dvorana, ali je malo termina, a toga ljudi nisu svjesni. Vjerujem da će nam biti lakše nakon što se po svim školama uvede jednosmjenska nastava, jer ćemo tada moći ranije u dvorane – zaključila je J. Stričević. (vt)

POLICIJSKA DVORANA SE RENOVIRA

Sedam sportskih dvorana na području grada

Na kraju dodajmo kako na području grada postoji sedam dvorana po kojima se organiziraju treninzi. To su dvorane Srednje škole i Gimnazije (Bepova), dvorana Branimir uz prvu osnovnu, Zemberova dvorana uz treću osnovnu, dvorana OŠ Braća Radić, nova dvorana na Podolicama i dvorana u COOR Podravsko sunce, koja je namijenjena malim sportovima, jer je manja od ostalih. Također, njima se može pridodati i dvorana u sklopu policijske zgrade, no kako nam je rekla J. Stričević, ona se trenutno renovira, a inače je mogu koristiti samo djeca.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ALFA I OMEGA KRIŽEVAČKOG KLUBA

Vitomir Mijić: “Ne bojimo se uspjeha, ukaže li se prilika spremni smo i za prvu ligu”

VALENTA ŠTEFOJIĆA, AUTORA TORNJA U MAJURCU, JAKO JE POTRESLO NJEGOVO RUŠENJE

VIDEO ‘Kad sam ga gradio tresao sam se od umora, ali bio sam sretan. Sada je moj život završen’

POPULARNA BOŽIČNA ZVIJEZDA

Raste pola godine, a za Božić uvijek procvjeta

u iznosu od 45 eura

Podravska općina uskoro počinje s podjelom vrijednih poklon bonova umirovljenicima

POTVRDILI IZ HŽ-A:

Zbog izgradnje pothodnika dio državne ceste dva će mjeseca biti zatvoren za sav promet

prva košarkaška liga

Koprivničanke u Solinu od minus jedan na poluvremenu do minus 18 na kraju

Upišite pojam koji želite pretraživati