Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PROMET SE NE BI TREBAO SKROZ ZATVARATI

Rotor kod Auto kluba gradit će se u drugoj polovici godine

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Koprivnicu s pravom možemo nazvati gradom rotora. U desetak godina izgrađeno ih je otprilike isto toliko, a jedan novi je u najavi. Naime, Grad kreće u javnu nabavu za izgradnju rotora kod Auto kluba, odnosno na spoju Ulice Ivana Mažuranića sa Starogradskom i Špoljarskom. Procijenjena vrijednost nabave je 340 tisuća eura, natječaj bi se trebao raspisati do kraja travnja, a radovi bi, kažu nam u Gradu, počeli u ljeti i završili do kraja godine.

– Građevinsku dozvolu i sve ostale papire imamo, to je riješeno, sad idemo u proces nabave, koji bi mogao trajati dva mjeseca. Računamo da bismo izvođača u posao uveli oko 1. srpnja, a sve je tempirano tako da se u posao krene dok završi aglomeracija – rekao nam je pročelnik Tomislav Golubić.

Razlog za to je očit, gužve po gradu su svakodnevne, što se ne bi trebalo događati kada se zgotove radovi na aglomeraciji. Tada će vozači lakše podnijeti izgradnju rotora i moguće nove poteškoće u prometu.

– Tada više ne bude zatvorenih cesti, kao što je trenutno Zagrebačka, i imat ćemo komotniju situaciju pa eventualno možemo ići u neke privremene regulacije. Starogradska je sabirna prometnica, intenzitet vozila je vrlo velik, a promet gust i da to moramo danas raditi, sigurno ne bismo zatvarali dio ulice ni stavljali privremenu regulaciju, jer bi nastao kaos. U ljeti toga ne bi trebalo biti, no vidjet ćemo što će reći izvođač nakon što napravi elaborat privremene regulacije prometa. Mi ćemo svakako ići u smjeru da se rotor, ipak, radi pod prometom, kao što smo radili i ostale – zaključio je.

Izgradnja rotora na tom frekventnom križanju, koje je zbog brojnih nesreća označeno kao problematično, olakšat će svima, prvenstveno onima koji iz Mažuranićeve i Špoljarske izlaze na glavnu, prilično nepreglednu cestu.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati