Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
BADAVA ZNAKOVI

Ruža: Luduju kamionima, ruše znakove, voze po rubnjacima

Stanari Ulice Augusta Šenoe u Đurđevcu ogorčeni su na vozače koji ne poštuju zabranu za kamionski promet. Već deset godina njihova je ulica i službeno „zatvorena“ za kamionski promet, no stanovnici ističu kako nema dana da barem desetak kamiona ne prođe kroz Šenoinu. Na taj način vozači kamiona sebi skraćuju prometovanje po gradskim ulicama, ali stanovnicima zagorčavaju svakodnevicu. Nakon izgradnje nogostupa u Šenoinoj su postavljeni rubnjaci, a kako je cesta uža, mimoilaženje s kamionom znatno ugrožava prometnu sigurnost.

– Svakodnevno svjedočim prolazu kamiona kroz našu ulicu. Znakovi za zabranu kamionskog prometa jasno su istaknuti, ali svejedno ima onih koji ne mare na zabranu. Najgore je kad kroz našu ulicu prođe šleper, a i to se zna dogoditi. Nerijetko kamioni prolaze i po rubnjacima jer se teško mogu mimoići s autima – priča nam Ruža Pavić.

Posebno je, dodaje ona, ugrožena sigurnost biciklista i pješaka bez obzira na to što koriste nogostup.

– Nije nimalo ugodno vidjeti kad kamion nagazi rubnjak. Prava je sreća da se još nije dogodila prometna nesreća iako dosta često znaju „pokupiti“ znakove na raskrižju s Ulicom kralja Tomislava jer na njemu nemaju puno manevra za skretanje. Osobno se bojim da mi se ne zalete u kuću jer živim blizu tog raskrižja – kaže Ruža Pavić.

Sve je više vozača, kaže Ruža, koji ne poštuju ni ograničenje brzine u njihovoj ulici pa i oni narušavaju prometnu sigurnost. Stanovnici su tražili i od gradske uprave da se riješi prometna problematika u njihovoj ulici. 

– Očito bi u našoj ulici trebalo postaviti kameru jer je to jedini način da vozači poštuju ograničenje brzine, a i mogli bi se „uloviti“ vozači kamiona koji neprestano prolaze kroz našu ulicu – zaključila je Ruža Pavić.

Iz Ureda gradonačelnika ističu kako je u Šenoinoj i Ulici kralja Tomislava na snazi zabrana prometovanja za teretna vozila. -Promet se nastoji kontrolirati u suradnji s Policijskom postajom Đurđevac. Cjelovito rješavanje pitanje prolaska teretnih vozila kroz grad će biti moguće tek nakon što se osigura prometovanje po istočnoj obilaznici grada na kojoj se intenzivno radi te je na toj dionici izgrađen jedan most, dok je drugi u izgradnji. Također, projektira se i kružni tok na izlazu iz grada koji je preduvjet za stavljanje obilaznice u funkciju. Otvaranjem istočne obilaznice sav teretni promet bit će preusmjeren izvan područja naselja – navode iz Ureda gradonačelnika.

FOTO: Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI