Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
svađa oko građevinskih radova

S drvenom letvom u ruci, Mario susjedu poručio da će ga ubiti i zapaliti

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Zbog „žute minute“ koja ga je primila tijekom jedne nesuglasice s prvim susjedom, Mario iz Podravine dio života mogao bi provesti iza rešetaka. Naime, Općinski sud u Virovitici protiv njega je izdao kazneni nalog i proglasio ga krivim za ozbiljnu prijetnju drugome da će ga usmrtiti. Dogodilo se to sredinom ožujka ove godine, a ta druga osoba njegov je prvi susjed. Njih dvojica u jutarnjim su se satima verbalno sukobili prilikom izvođenja građevinskih radova, a sve je ubrzo kulminiralo žestokom prijetnjom.

– U namjeri da ga zastraši krenuo je prema njemu s drvenom letvom dužine 130 centimetara vičući pri tome: „Ja ću vas ubiti i zapaliti, ne bude to tako završilo“, a što je sve kod susjeda izazvalo osjećaj straha i bojazan za vlastiti život – piše u obrazloženju presude.

Time je Mario počinio kazneno djelo protiv osobne slobode pa je protiv njega podignuta optužnica u rujnu ove godine. U optužnici su navedeni dokazi, priložen je zapisnik o ispitivanju svjedoka, priložen je i zapisnik PP Pitomača, a na sudu su prihvatili zahtjev državnog odvjetništva i Marija adekvatno kaznili. Naime, dobio je tri mjeseca uvjetnog zatvora, s rokom kušnje od godinu dana. Dakle, iza rešetaka neće ako u roku od 12 mjeseci ne počini novo kazneno djelo. Također, Mario mora podmiriti i troškove kaznenog postupka od 70 eura, no s obzirom na nepravomoćnost presude, ima pravo i na prigovor.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POVLAČENJE IZ PRODAJE

Poznati trgovački lanac moli sve kupce ove popularne namirnice da se jave na prodajno mjesto

Izvještaj zavoda za zapošljavanje

Novi rekordni minimum ljudi u potrazi za poslom u našoj županiji

prometne nesreća s oziljeđeno osobom

Pijan bez vozačke zabio se u automobil, koji je sletio s ceste, ozlijeđen putnik


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati