Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
OBAVIJEST MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE

S tržišta se povlači poznato sredstvo za zaštitu bilja u vinogradarstvu u povrćarstvu

Kako je jučer objavilo Ministarstvo poljoprivrede na svojim službenim stranicama, s tržišta se povlači poznato sredstvo za zaštitu bilja koje se popularno koristi u vinogradarstvu i povrćarstvu.

Radi se o sredstvu za zaštitu bilja na osnovi aktivne tvari bentiavalikarb. Provedbenom uredbom Komisije EU оd 6. studenoga 2023. godine o neproduljenju odobrenja aktivne tvari bentiavalikarb, koja je stupila na snagu 13. prosinca 2023. godine, propisano je da države članice moraju oduzeti registraciju sredstvu za zaštitu bilja koji sadržava aktivnu tvar bentiavalikarb.

“Sredstvu za zaštitu bilja, na osnovi aktivne tvari bentiavalikarb, koji se na tržištu Republike Hrvatske nalazi pod trgovačkim nazivom VINCARE temeljem navedene Uredbe, ukida se registracija za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 13. lipnja 2024. godine. Na tržištu Republike Hrvatske bit će dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja VINCARE do 13. rujna 2024., a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 13. prosinca 2024. godine”, stoji u obavijesti Ministarstva.

VINCARE je fungicid namijenjen suzbijanju biljnih bolesti u vinogradarstvu i povrćarstvu.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ODLASCI NA POSAO MOTOROM ZIMI UZELI SU DANAK NA NJEGOVOM ZDRAVLJU

VIDEO Stjepan (73): Koljena mi klecaju i noge “propadaju” same od sebe

MISLI NA ZDRAVLJE

Ako imate problema s visokim kolesterolom, ovaj prehrambeni proizvod morate početi jesti

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Podijelite ovo ako vam netko boluje od raka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati