Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NAKON BROJNIH OBEĆANJA

Kamgrad traži radnike za važnu dionicu brze ceste prema Podravini

Iako je to sad već otrcano napisati, nakon toliko obećanja, ali kako izgleda izgradnja brze ceste od Križevca do Kloštra Vojakovačkog će uskoro početi. Pripremni radovi su već i počeli. Da se sad ozbiljno kreće u izgradnju ove dionice vidljivo je i po oglasima za radna mjesta. Tvrtka Kamgrad koja je izabrana za glavnog izvođača oglasila je da za rad u Križevcima traži 25 radnika, koja bi s već postojećem radnom snagom gradili ovu cestu.  

– Točna je informacija da naše društvo, Kamgrad d.o.o., zapošljava radnike sa šireg područja grada Križevci, u svezi realizacije projekta Izgradnja državne ceste D10 dionica Križevci – Kloštar Vojakovački. Naime, neovisno o iznimnom značaju predmetnog projekta u smislu dodatnog infrastrukturnog i gospodarskog razvoja lokalne zajednice Koprivničko-križevačke županije, našem društvu je također cilj i interes zapošljavanjem lokalnog stanovništva doprinijeti dodatnom gospodarskom i strukovnom razvoju lokalne zajednice. Kao što ste spomenuli naše društvo je u prvom koraku objavilo natječaj za dvadesetak radnih mjesta različitih strukovnih profila te vjerujemo da će, s obzirom na uvjete, iskustvo i osobni razvoj koje naše društvo može ponuditi potencijalnim kandidatima, interes biti u skladu sa očekivanim- naveli su iz Kamgrada na naš upit.

Što se tiče samih radova u ovom trenutku, doznajemo od izvođača, obavljaju se svi potrebni pripremni radovi kao što su organizacija gradilišta, formiranje prostora uprave gradilišta, geodetska iskolčenja, krčenja, organizacija privremene regulacije prometa. Podsjetimo radi se o dionici dugoj 7,5 koja je nastavak dionice brze ceste prema Koprivnici, ovim će se putnicima omogućiti da u svom putovanju zaobiđu Križevce, te tako skrate put, ali i da odterete promet po središtu Križevaca, koji je sada iznimno gust.

Rok za izvođenje radova je 30 mjeseci, koji je počeo teći 22. listopada 2022. Godine, kad je izvođač uveden u radove a tad je u Križevce došao i premijer Andrej Plenković kako bi obilježio početaka dugo očekivanog projekta. No radovi su započeli tek sada, zbog nemogućnosti konačnog dogovora o iznosu vrijednost radova, budući da su od trenutka natječaja do potpisivanja ugovora sirovina i radna snaga znatno poskupjeli.   

Dionica je dio brze ceste DC10 Vrbovec- Križevci- Koprivnica, državna granica a za nastavak od kloštre izrađena je studija utjecaja na okoliš.

FOTO Google maps

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura

Mališani iz Molvi istaknuli su se super rezultatima

FOTO Načelnik ugostio male olimpijce

ZBOG NADVOŽNJAKA I NEMARA RADNIKA IMAJU VELIKE PROBLEME

VIDEO Stanari ogorčeni: “Da se žaba popiša mi već plivamo, po dvorištima nam plutaju fekalije”

Završen je proces dubinskog snimanja

Podravka poslala obvezujuću ponudu za tvrtke iz poljoprivrednog sektora Fortenove


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati