Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
NAKON BROJNIH OBEĆANJA

Kamgrad traži radnike za važnu dionicu brze ceste prema Podravini

Iako je to sad već otrcano napisati, nakon toliko obećanja, ali kako izgleda izgradnja brze ceste od Križevca do Kloštra Vojakovačkog će uskoro početi. Pripremni radovi su već i počeli. Da se sad ozbiljno kreće u izgradnju ove dionice vidljivo je i po oglasima za radna mjesta. Tvrtka Kamgrad koja je izabrana za glavnog izvođača oglasila je da za rad u Križevcima traži 25 radnika, koja bi s već postojećem radnom snagom gradili ovu cestu.  

– Točna je informacija da naše društvo, Kamgrad d.o.o., zapošljava radnike sa šireg područja grada Križevci, u svezi realizacije projekta Izgradnja državne ceste D10 dionica Križevci – Kloštar Vojakovački. Naime, neovisno o iznimnom značaju predmetnog projekta u smislu dodatnog infrastrukturnog i gospodarskog razvoja lokalne zajednice Koprivničko-križevačke županije, našem društvu je također cilj i interes zapošljavanjem lokalnog stanovništva doprinijeti dodatnom gospodarskom i strukovnom razvoju lokalne zajednice. Kao što ste spomenuli naše društvo je u prvom koraku objavilo natječaj za dvadesetak radnih mjesta različitih strukovnih profila te vjerujemo da će, s obzirom na uvjete, iskustvo i osobni razvoj koje naše društvo može ponuditi potencijalnim kandidatima, interes biti u skladu sa očekivanim- naveli su iz Kamgrada na naš upit.

Što se tiče samih radova u ovom trenutku, doznajemo od izvođača, obavljaju se svi potrebni pripremni radovi kao što su organizacija gradilišta, formiranje prostora uprave gradilišta, geodetska iskolčenja, krčenja, organizacija privremene regulacije prometa. Podsjetimo radi se o dionici dugoj 7,5 koja je nastavak dionice brze ceste prema Koprivnici, ovim će se putnicima omogućiti da u svom putovanju zaobiđu Križevce, te tako skrate put, ali i da odterete promet po središtu Križevaca, koji je sada iznimno gust.

Rok za izvođenje radova je 30 mjeseci, koji je počeo teći 22. listopada 2022. Godine, kad je izvođač uveden u radove a tad je u Križevce došao i premijer Andrej Plenković kako bi obilježio početaka dugo očekivanog projekta. No radovi su započeli tek sada, zbog nemogućnosti konačnog dogovora o iznosu vrijednost radova, budući da su od trenutka natječaja do potpisivanja ugovora sirovina i radna snaga znatno poskupjeli.   

Dionica je dio brze ceste DC10 Vrbovec- Križevci- Koprivnica, državna granica a za nastavak od kloštre izrađena je studija utjecaja na okoliš.

FOTO Google maps

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

FOTO/VIDEO Otvoren skate park, ljubitelji adrenalina natječu se u izvođenju vratolomija

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

NAIVA U FOKUSU

FOTO Slikari preuzeli ključeve grada, počeli 30-ti Podravski motivi

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

Završili u kanalu

Dvije osobe teško ozlijeđene u padu s motocikla

NE PROPUŠTA LOKALNE UTAKMICE NI POD KOJU CIJENU

FOTO Duško: “Nogomet je moj život i strast bez koje ne mogu”

Upišite pojam koji želite pretraživati