ŠAH Našoj kadetskoj online reprezentaciji drugo mjesto

Šahovski klub Picok iz Đurđevca bio je domaćin okupljanja kadetske online reprezentacija Hrvatske u sklopu kojeg su mlade nade sudjelovala na Europskom ekipnom šahovskom festivalu. Svaka reprezentacija imala je četiri igrača dva dječaka i dvije djevojčice i to u kategorijama do osam, deset, 12 i 14 godina. Za našu reprezentaciju nastupili su: Nora Ljaljić (ŠK Križevci) u kategoriji do osam godina, Gabriel Kapitanić (ŠK Picok) u kategoriji  do deset godina, Agata Kokša (ŠŠK Konaki, Novo Virje) u kategoriji  do 12 godina i Ivan Martić (ŠK Križevci i ŠŠK Koprivnica) u kategoriji  do 14 godina, dok je izbornik Nikola Mihočka, predsjednik Šahovskog kluba Picok.

Naši reprezentativci su u polufinalu pobijedili reprezentaciju Slovenije, a u finalu su izgubili od Srbije te su osvojili drugo mjesto.  

-Mečevi su se odigrani online putem aplikacije ChessKid, a cijeli šahovski svijet je pratio izravne prijenose partije iz Đurđevca na šahovskim portalima. Mečeve je komentirao velemajstor Alojzije Janković – kaže Nikola Mihočka.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI