Šahovski memorijal: Sudjelovalo čak 68 natjecatelja u dva turnira

Prošlu subotu održan je prvi memorijalni šahovski turnir Darka Šveca, a organizirao ga je Hrvatski sportski savez gluhih, ŠK Tomislav-Goran Sveti Ivan Žabno u suradnji sa ŠK-om Ivan Dvoržak Rovišće – Zrinski Topolovac uz podršku Općine Sveti Ivan Žabno. Turnir je odigran u mjesnoj kinodvorani. Darko Švec bio je poznati šahist iz Zagreba, dugogodišnji član i kapetan ekipe ŠK Silent.

Tragično je preminuo prošle godine, a za svog je života puno učinio za razvoj i promociju šaha, kao i za gluhe osobe te za osobe s invaliditetom. Odvojeno se igrao veliki i mali turnir, odnosno posebno za mlađe uzraste. Turnir se igrao u sustavu devet kola po sedam minuta + tri sekunde dodatka za svaki odigrani potez. Najbolji u A-turniru u poretku s partijama nakon devet kola bili su Nenad Frouth, iza njega Goran Cechi te Bogdan Božinović na trećem mjestu. U Malom memorijalu istaknule su se djevojčice.

Na prvom se mjestu našla Lucija Rilje, zatim Renata Hranilović iza nje, dok se na trećem mjestu našao Leon Filip Razman. Za pobjednike po kategorijama podijeljene su medalje i plakete te nagrade iznenađenja za najmlađe.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI