savjeti u vrtu

Sastojkom koji sigurno imate u kuhinji možete oživjeti čak i uvenule rajčice i krastavce

Za revitalizaciju uvenulih krastavaca i rajčica, postoji jednostavna i učinkovita metoda koja koristi sastojak prisutan u gotovo svakoj kuhinji. Ova prirodna prihrana ne samo da vraća život biljkama, već i potiče njihov rast i otpornost, piše dnevno.hr

Priprema ove otopine je vrlo jednostavna: potrebno je otopiti jednu žlicu limunske kiseline u deset litara vode. Dobivenom otopinom zalijevaju se biljke, što im pomaže da se oporave i ponovno procvjetaju. Limunska kiselina djeluje kao prirodni regulator pH vrijednosti tla, poboljšava dostupnost hranjivih tvari i potiče mikrobiološku aktivnost, što sve zajedno doprinosi zdravlju biljaka.

Ova metoda je posebno korisna tijekom ljetnih mjeseci kada visoke temperature i suša mogu uzrokovati stres kod biljaka. Redovitom primjenom ove otopine, biljke postaju otpornije na nepovoljne uvjete i daju obilniji urod. Osim toga, korištenje prirodnih sastojaka čini ovu metodu ekološki prihvatljivom i sigurnom za okoliš.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Istražni radovi na križevačkim geotermalnim bušotinama traju i dalje

Planira se eksploatirati 400 tisuća kubika vode godišnje

Dubravko Štimac vraća se u Podravku

Predsjednik nadzornog odbora Podravke iz Mršićeve ere vraća se među nadzornike, bit će potvrđen 20. listopada

GODINU DANA NAKON KRIŽEVACA POČINJU RADOVI NA ĐURĐEVAČKOM DOMU ZDRAVLJA

“Uredit će se prostori gdje se nalazi pedijatrija, obiteljska medicina i stomatolog te sanitarni čvorovi”