Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KOMUNALNE USLUGE PREUZIMAJU USLUGU NAPLATE, IPAK MINIMALNA POSKUPLJENJA

Sat 40 umjesto 30 centi, dnevna karta 4 eura

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Komunalne usluge Đurđevac ovih bi dana konačno trebale preuzeti uslugu parkiranja na javnim površinama grada od dosadašnjeg koncesionara „Best in Parking“, otkrio je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči. Dosadašnji koncesionar još je ljetos ponudio nastavak suradnje, ali pod bitno skupljim cijenama parkiranja, tako da je odlučeno da će parkiranje preuzeti komunalno poduzeće. Iako na sjednici gradskog vijeća nije definirano kada će doći do preuzimanja, Janči je potvrdio da je procedura u tijeku, a poznat je i cjenik.

Iako se najavljivalo da usluga parkiranja neće porasti, one će ipak nešto porasti. Umjesto dosadašnjih 30 centi, sat parkiranja po novome će biti 40 centi, dok će dnevna karta umjesto dosadašnjih 2,70 eura iznositi 4 eura.

– Svrha naplate bila je uvođenje reda jer se znalo događati da ljudi ostavljaju svoja vozila u Đurđevcu po cijele dane i bio je kaos. Koncesionar je koncesiju plaćao osam tisuća kuna mjesečno i imali smo jako povoljne uvjete, a sada je neki plan da Komunalne usluge posluju na pozitivnoj nuli – kazao je Janči dok je vijećnik Rajko Gašparić predložio da se naplata parkiranja ukine jer od nje nema nikakve koristi.

– Ako se već ne može ukinuti naplata parkiranja, tada pozdravljam ovaj cjenik. Koncesionar je imao obvezu održavanja i čišćenja parkirnih mjesta, a nadam se samo da će se ona nastaviti održavati – kazao je Gašparić.

Podravski list još je ranije poslao upit u Grad Đurđevac hoće li preuzimanje napate parkiranja Komunalnih usluga podrazumijevati i nova zapošljavanja u gradskom komunalnom poduzeću zbog povećanog obima posla ili će se i taj dio pokriti s postojećim kadrom, no do zaključenja broja nismo dobili odgovor. Sva parkirališta su, kao i do sada, pod naplatom u jednoj zoni, a naplata se obavlja radnim danom od 7 do 16 sati te subotom od 7 do 13 sati.

Korisnik usluge dužan je u roku od 10 minuta od dolaska na parkiralište pod naplatom platiti kartu, osim ispred zgrade S. Radića 8 i ispred Doma kulture u roku od 45 minuta i na Trgu sv. Jurja uz Dom zdravlja, Kralja Tomislava iza zgrade Zagrebačke banke i Đ. Basaričeka preko puta suda u roku 30 minuta. Iznimno, parkiranje se ne plaća na sljedećim parkiralištima pod naplatom: Đ. Basaričeka 10; Tržnica – četvrtkom; Trg sv. Jurja: uz zgradu COSI, uz Dom zdravlja i uz hotel Picok – za vrijeme održavanja manifestacije Picokijada. Maksimalno dozvoljeno vrijeme parkiranja je 3 sata, dok je na parkiralištima ispred zgrade S.Radića 8 i ispred Doma kulture maksimalno dozvoljeno parkiranje 1 sat bez mogućnosti produljenja.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Spriječili veću štetu

FOTO Kućanski aparat uzrokovao požar u kupaonici, intervenirali vatrogasci i policija

Ulaganjem se očekuje povećanje proizvodnje, prodaje, izvoza te stvaranje novih radnih mjesta u Križevcima

Uspješnim provođenjem projekta KROLID izgradio preko 700 m² nove radionice za izradu metalne galanterije

PZC-OVE EKIPE SPREMNE ZA ZIMSKE RADOSTI

VIDEO Stabilno na prometnicama, na kalničkom i bilogorskom terenu potreban dodatan oprez

Potpisan novi Kolektivni ugovor, primjenuje se od 1, siječnja iduće godine

Radnicima Komunalca rastu plaće

DJEČAK JE ZA TO VRIJEME U DVORIŠTU NA VISOKIM LJETNIM TEMPERATURAMA KOSIO TRAVU I IZGORIO

Majka otišla u izlazak i sina (4) dijabetičara dva dana ostavila samog kod kuće

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

Upravo prometna nesreća na Podravskoj magistrali

Upišite pojam koji želite pretraživati