Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Savez odlučio: Bratstvo i đurđevački Graničar u prvoj županijskoj, Molvarci prelaze u viši rang

Đurđevački Graničar, u kojem je glavnu riječ preuzeo novopečeni nogometni stručnjak Željko Lacković, uspio je na uvjete „srušiti“ Bratstvo iz Kunovca i Ribar iz Končanice, ali ni to nije pomoglo đurđevačkom „gazdi“ da ostavi svoje Picoke u ligi i prema službenoj odluci, oni se sele u Prvu županijsku ligu

Virovitički Nogometni savez, koji je preuzeo vođenje Četvrte hrvatske lige Sjever, donio je odluku o sastavu Četvrte hrvatske lige Sjever u novoj sezoni koja je očekivano podigla puno prašine pa se trakavica o toj temi nastavlja i čini se da joj se, bez obzira na odluku virovitičkog Saveza, ne nazire kraj.

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Đurđevački Graničar, u kojem je glavnu riječ preuzeo novopečeni nogometni stručnjak Željko Lacković, uspio je na uvjete „srušiti“ Bratstvo iz Kunovca i Ribar iz Končanice, ali ni to nije pomoglo đurđevačkom „gazdi“ da ostavi svoje Picoke u ligi i prema službenoj odluci oni se sele u Prvu županijsku ligu.

Zahvaljujući Lackovićevu cjepidlačenju Suhopolje je klub koji nije ispao, čime je potvrđeno da su Picoki konstantno obmanjivali svoje navijače kako su sezonu završili na 12., a ne 13. mjestu. Svakome tko se imalo razumije u nogomet jasno je da je u slučaju odluke o prvaku ili ispadanju, ako klubovi imaju isti broj bodova, ključan međusobni omjer, a ne gol-razlika kao što su to pokušali tumačiti Lacković i ekipa.

Tako su uvjeravanja Đurđevčana o 12. mjestu pala u vodu i Suhopolje je ostalo u ligi i to zato što Ribar nema mlađe uzraste koji su preduvjet za Četvrtu ligu.

Na mlađim uzrastima zasad je palo i kunovečko Bratstvo, a kako je molvarska Mladost još prije izrazila želja za ulazak u Četvrti ligu, Molvarci su „upali“ umjesto Kunovčana. Neslužbeno smo doznali i da je Lacković pokušao nagovoriti molvarskog načelnika Zdravka Ivančana da „pritisne“ čelnike kluba da povuku zahtjev za igranje u Četvrtoj ligi, ali ni taj plan mu nije uspio.

No, Molvarci ipak ne mogu biti mirni jer Kunovčani nisu baš najbolje „prihvatili“ odluku virovitičkog Saveza te su čak angažirali i odvjetnički tim koji je sastavio žalbu, a svi koji dobro poznaju pravilnike tvrde da je ona itekako utemeljena pa bi se mogao dogoditi još jedan obrat u odluci tko će zapravo igrati u Četvrtoj ligi.

Uprava Bratstva ističe da su putem e-maila dobili dopis virovitičkog Saveza da do 13. srpnja dostave popis igrača mlađih selekcija nakon čega su tražili produženje roka do 15. srpnja, no nisu dobili nikakav odgovor.

– Moramo naglasiti da smo ispunili uvjete do dana s kojim smo tražili produljenje roka. Registrirali smo 30 igrača mlađih selekcija, ali ni na to nismo dobili službeni odgovor Saveza Virovitičko-podravske županije. Isto tako ne postoji točno definiran rok do kojeg se treba dostaviti popis mlađih selekcija te smo i u tom segmentu izigrani. Prvotni e-mail od strane virovitičkog Saveza je stigao u petak iza 12 sati, što je po našem mišljenju premalo vremena da se sve uspije napraviti kako je trebalo, ali očito smo “trn” u oku nekima pa se ide na to da nam se uskrati igranje višeg ranga natjecanja koji smo zaslužili, a omogućuje se onima koji nisu imali ambicije. Od ovog slučaja nećemo tako lako odustati te ćemo pokušati sve da se očitujemo usmeno ili službeno jer nisu reagirali na nikakve naše zahtjeve – navodi uprava Bratstva.

I Lacković, koji ne voli gubiti bilo kakve bitke, još nije proglasio svoju kapitulaciju pa sad Picoki opasno „ruju“ kako bi srušili Voćin pod krinkom da oni ne ulažu u infrastrukturu pa prema pravilniku nemaju pravnu „podlogu“ kojom bi im bilo odobreno igranje domaćinskih utakmica u Mikleušu.

Naime, Voćin ima mlađe uzraste, ali ga „muči“ teren. No i tu, kao i s konačnim plasmanom na kraju prošle sezone, đurđevački „gazda“ pokušava nametnuti svoje tumačenje jer smo doznali da je Voćin u svoje igralište uložio 600.000 kuna, ali je zbog nekvalitetno izvedenih radova došlo do propadanja travnjaka. Uprava Voćina spori se s izvođačem radova pa tako Lackovićevo tumačenje pada u vodu i Voćin će sigurno igrati Četvrtu ligu jer će novih zahvata, kako god završi spor, na njihovu igralištu biti.

Tako se ni nakon prošlog tjedna sa sigurnošću ne može reći tko će sve igrati u Četvrtoj hrvatskoj ligi. Prema, za Kunovčane spornoj odluci virovitičkog Saveza, u ligi će igrati Tehničar iz Cvetkovca, Ferdinandovac, kloštranska i molvarska Mladost, Borac iz Imbriovca i Graničar iz Legrada iz naše županije, Pitomača, Voćin, Suhopolje i Slatina iz Virovitičko-podravske te Garić iz Garešnice, Dinamo iz Predavca i Čazma iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NA TRAVNJAK BI MOGLE ISTRČATI I DVIJE KRIŽEVČANKE

Povijesna utakmica za hrvatske nogometašice, Ivana Kirilenko: Imamo srce koje ne odustaje

murić najavljen u prvih 11

Gorica je u teškom ‘knockdownu’, a Ferenčina ima slatke brige i želi samo tri boda

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

vječiti hrvatski derbi

Obrvan želi novi skalp Lokomotive: Prednost je velika, ali curama sam rekao da je cilj isključivo pobjeda

potrebni su znanje i hrabrost

Prilika za dodatnu zaradu: Traže se nogometni suci!

PRVA ŽENSKA LIGA, SKUPINA A

Virovke osigurale kvalifikacije za Premijer ligu, slijedi derbi za naslov prvakinja

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati