Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

SDP premoćno osvojio 14 koprivničkih kvartova, HDZ tek 2, u jednom kvartu bit će “gusto”

Koprivničanci su jučer izašli na izbore za članove Mjesnih odbora, a uvjerljivi pobjednik je lista koju je predvodio SDP i koja je uzela većinu glasova u 14 od 18 gradskih kvartova, to jest 74 od ukupno 119 mandata. HDZ-u su pripala samo dva Mjesna odbora, većinu u jednom odnio je HNS.

Mrtva trka vodila se na Banovcu gdje su i HDZ s Mrežom te SDP s partnerima imali po 50 posto glasova. Oboje su osvojili po 4 mandata! Bit će zanimljivo vidjeti hoće li uspjeti dogovoriti model vladanja. HDZ je osvojio premoćno Vinicu 71,69 posto (5 od 7 mandata) i Draganovec 55,78 posto (3 od 5 mandata).

SDP s partnerima HSU, HSS i HSLS su najbolje prošli u Reki 79,71 posto (5 od 6 mandata) i Herešin 78,61 posto (4 od 5 mandata). Uzeli su većinu u kvartovima Starigrad (4 od 7), Bakovčica (4 od 5 mandata), Jagnjedovec (3 od 5 mandata), Štaglinec (4 od 5 mandata), Kunovec Breg (3 od 5 mandata), Dubovec (7 od 9 mandata), Centar (5 od 7 mandata), Ledinska (5 od 7 mandata), Lenišće (4 od 7 mandata), Miklinovec (5 od 7), Podolice (6 od 9) i Taraščice (4 od 7). Na proteklim je izborima lijeva koalicija imala u 18 odbora 58 mandata (16 manje), a desna s HDZ-om 42. HDZ je do ovih izbora držao četiri kvarta, sad ima dva. SDP je na prethodnim izborima imao ljude na čelu 10 odbora. Na čelu tri bili su predstavnici kandidacijske liste birača, dakle nestranački.

Tko će vas predstavljati u vašem kvartu, imenom i prezimenom, pogledajte sutra u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI