Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

SDP premoćno osvojio 14 koprivničkih kvartova, HDZ tek 2, u jednom kvartu bit će “gusto”

Koprivničanci su jučer izašli na izbore za članove Mjesnih odbora, a uvjerljivi pobjednik je lista koju je predvodio SDP i koja je uzela većinu glasova u 14 od 18 gradskih kvartova, to jest 74 od ukupno 119 mandata. HDZ-u su pripala samo dva Mjesna odbora, većinu u jednom odnio je HNS.

Mrtva trka vodila se na Banovcu gdje su i HDZ s Mrežom te SDP s partnerima imali po 50 posto glasova. Oboje su osvojili po 4 mandata! Bit će zanimljivo vidjeti hoće li uspjeti dogovoriti model vladanja. HDZ je osvojio premoćno Vinicu 71,69 posto (5 od 7 mandata) i Draganovec 55,78 posto (3 od 5 mandata).

SDP s partnerima HSU, HSS i HSLS su najbolje prošli u Reki 79,71 posto (5 od 6 mandata) i Herešin 78,61 posto (4 od 5 mandata). Uzeli su većinu u kvartovima Starigrad (4 od 7), Bakovčica (4 od 5 mandata), Jagnjedovec (3 od 5 mandata), Štaglinec (4 od 5 mandata), Kunovec Breg (3 od 5 mandata), Dubovec (7 od 9 mandata), Centar (5 od 7 mandata), Ledinska (5 od 7 mandata), Lenišće (4 od 7 mandata), Miklinovec (5 od 7), Podolice (6 od 9) i Taraščice (4 od 7). Na proteklim je izborima lijeva koalicija imala u 18 odbora 58 mandata (16 manje), a desna s HDZ-om 42. HDZ je do ovih izbora držao četiri kvarta, sad ima dva. SDP je na prethodnim izborima imao ljude na čelu 10 odbora. Na čelu tri bili su predstavnici kandidacijske liste birača, dakle nestranački.

Tko će vas predstavljati u vašem kvartu, imenom i prezimenom, pogledajte sutra u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati