Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

SDP traži odgovor na pitanje hoće li rasti cijena vode za građane Đurđevca i okolnih općina

Županijski SDP održao je kod vodocrpilišta u Đurđevcu press konferenciju na temu pripajanja đurđevačkog distributera vodom, Komunalija bjelovarskim Vodnim uslugama. Tu temu, istaknuo je Tomislav Golubić, predsjednik županijskog SDP-a gradska vlast u Đurđevcu očito gura pod tepih, a o njoj se itekako treba javno raspravljati. Đurđevac ima šesti vodonosnik u cijeloj Europi, a sad će se njime, naglasio je  Golubić, upravljati iz Bjelovara.

-Grad Đurđevac i okolne općine pripajanjem će izgubiti upravljanje, a i sve odluke će se donositi u Bjelovaru. Mora se znati hoće li građanima Đurđevca i okolnih općina rasti cijena vode, kakva će biti prava radnika Komunalija i hoće li biti otkaza. O tim pitanjima gradska vlast nije progovorila, a takve stvari ne smiju proći bez javne rasprave – kaže Tomislav Golubić koji je naglasio i kako gradska vlast za razliku od Križevaca i drugih gradova nije ni pokrenula spor na Ustavnom sudu.

Marko Fucak, predsjednik đurđevačkog SDP-a je, pak, naglasio kako je Vlada odlukom o pripajanju Komunalija Bjelovaru zapravo pogodovala svom „žetončiću“ u Saboru, bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku.

-Žalosno je da će se o našem velikom prirodnom bogatstvu uskoro odlučivati iz Bjelovara. Dario Hrebak i Damir Bajs „hodočastili“ su u Đurđevac pa nas zanima što se događalo na sastancima s gradonačelnikom Hrvojem Jančijem i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Lackovićem i zašto zapravo gradska vlast „šuti“ o pripajanju Komunalija Vodnim uslugama Bjelovar – istaknuo je Fucak.

Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski skrenuo je pozornost da se grad Bjelovar i okolica godinama opskrbljuju vodom s vodocrpilišta u Delovima pa je nelogično da upravljanje našim prirodnim bogatsvima pripadne Bjelovaru.         

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati