Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

SDP traži odgovor na pitanje hoće li rasti cijena vode za građane Đurđevca i okolnih općina

Županijski SDP održao je kod vodocrpilišta u Đurđevcu press konferenciju na temu pripajanja đurđevačkog distributera vodom, Komunalija bjelovarskim Vodnim uslugama. Tu temu, istaknuo je Tomislav Golubić, predsjednik županijskog SDP-a gradska vlast u Đurđevcu očito gura pod tepih, a o njoj se itekako treba javno raspravljati. Đurđevac ima šesti vodonosnik u cijeloj Europi, a sad će se njime, naglasio je  Golubić, upravljati iz Bjelovara.

-Grad Đurđevac i okolne općine pripajanjem će izgubiti upravljanje, a i sve odluke će se donositi u Bjelovaru. Mora se znati hoće li građanima Đurđevca i okolnih općina rasti cijena vode, kakva će biti prava radnika Komunalija i hoće li biti otkaza. O tim pitanjima gradska vlast nije progovorila, a takve stvari ne smiju proći bez javne rasprave – kaže Tomislav Golubić koji je naglasio i kako gradska vlast za razliku od Križevaca i drugih gradova nije ni pokrenula spor na Ustavnom sudu.

Marko Fucak, predsjednik đurđevačkog SDP-a je, pak, naglasio kako je Vlada odlukom o pripajanju Komunalija Bjelovaru zapravo pogodovala svom „žetončiću“ u Saboru, bjelovarskom gradonačelniku Dariju Hrebaku.

-Žalosno je da će se o našem velikom prirodnom bogatstvu uskoro odlučivati iz Bjelovara. Dario Hrebak i Damir Bajs „hodočastili“ su u Đurđevac pa nas zanima što se događalo na sastancima s gradonačelnikom Hrvojem Jančijem i predsjednikom Gradskog vijeća Željkom Lackovićem i zašto zapravo gradska vlast „šuti“ o pripajanju Komunalija Vodnim uslugama Bjelovar – istaknuo je Fucak.

Zdravko Brljek – Brčo, načelnik Općine Novigrad Podravski skrenuo je pozornost da se grad Bjelovar i okolica godinama opskrbljuju vodom s vodocrpilišta u Delovima pa je nelogično da upravljanje našim prirodnim bogatsvima pripadne Bjelovaru.         

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI