Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Šefica butika kažnjena s 800 kuna, ostala je i bez sve robe koju je prodavala

Vesna (59) iz okolice Koprivnice, bivša vlasnica butika s odjećom, obućom, tekstilom i drugom galanterijom na koprivničkom Trgu bana Josipa Jelačića, mora platiti 800 kuna kazne i troškova zbog toga što je u butiku prodavala odjeću premda nema registriran obrt niti trgovačko društvo za obavljanje djelatnosti trgovine. Osim toga, trajno joj je oduzeta sva roba koju su joj inspektori pronašli tijekom nadzora butika. Riječ je o više komada donjeg rublja, torbica, marama, ženskih majica, topića, suknji, jaknu, čarapa, haljina, vesta, cipela, bluza, narukvica, japanki, remenja, kravata, hlača, sandala, kupaćih kostima, bolera, naočala, laka za nokte, sjenila i druge kozmetike te još predmeta koji su se nalazili u trgovini, koje nije smjela prodavati. Ukupna vrijednost tih predmeta nešto je viša od 36.000 kuna.

Kako su utvrdili inspektori Državnog inspektorata, Vesna je to sve imala u trgovini tijekom inspekcijskoj
nadzora u lipnju 2020. godine. Iako se na sudu nije pojavila, okrivljena je Vesna tijekom nadzora inspektorima kazala kako je trgovinu, koju jedno vrijeme nije obavljala, ipak ponovno pokrenula zato što nije uspjela ostvariti svoje planove oko odlaska u Njemačku. No, napomenula je da tom prigodom nije ostvarila nikakvu korist.

Kako je u obrazloženju presude navela sutkinja Općinskog suda u Koprivnici Dubravka Končar-Brodarić, izrečena joj je ublažena novčana kazna u iznosu 300 kuna i smatra da će se takvom kaznom ostvariti svrha kažnjavanja. Ipak, troškovi prekršajnog postupka iz nekog razloga popeli su se na 500 kuna tako da Vesna i nije previše dobro prošla. Sud će novčani dio kazne, dvije trećine njegovog iznosa od 200 kuna, ako plati u roku, smatrati plaćenim u cijelosti, dok za iznos troškova ne vrijedi zakonska odredba o mogućnosti plaćanja dvije trećine iznosa.

Foto: Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OČEVID U TIJEKU

Sudarila se dva auta, Honda sletjela u polje kukuruza

PRIPREMA SE NATJEČAJ ZA OBNOVU ULICE KOJA KOLODVOR SPAJA S CENTROM GRADA

Dvosmjerna Starčevićeva s rotorom u dvije faze, novo ruho dobit će i Ivanjska

OLUJNO NEVRIJEME NAPRAVILO VELIKU ŠTETU

Župan donio Odluku o proglašenju prirodne nepogode tuča na području tri općine


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati