Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Semafor radi probleme: Crveno se pali i kad poštujemo ograničenje brzine

Semafor u Ulici Mitrovica u Virju, koji „aktivira“ crveno svjetlo u slučaju nepoštivanja ograničenja brzine, učestalo vozačima stvara probleme. U početku senzori radara nisu reagirali na vozila koja su dolazila iz smjera Koprivnice, a sad se „greške“ javljaju na senzoru za vozila koja dolaze iz smjera Đurđevca.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Crveno se pali i kad poštujemo ograničenja brzine. Ograničenje je na tom dijelu ceste 60 kilometara na sat, a crveno se pali i kad je naša brzina između 50 i 60. Ponekad se dogodi da ni ne krenemo, a ponovno se upali crveno svjetlo, iako vidimo da iz suprotnog smjera sporo nailaze vozila. To je pomalo iritirajuće, pogotovo jer se znaju stvoriti kolone – kaže nam vozač koji često prolazi tom dionicom.

Problem, dodaju on, stvaraju i nesavjesni vozači jer ima oni kojih bez obzira na crveno svjetlo nastave voziti. Naime, semafor je postavljen isključivo kako bi se usporio promet te pješacima omogućio nesmetani prelazak ceste.

– Gotovo svaki put kad naletim na crveno, naletim i na vozača koji bez imalo srama nastavi voziti, ako na pješačkom prijelazu nema pješaka. Možda bi policija zbog takvih vozača ponekad trebala kontrolirati taj semafor – kaže vozač.

U tvrtki Ceste Bjelovar, koja je zadužena za održavanje semafora, ističu kako su nakon pritužbi vozača obavili kontrolu te da su senzori radara ispravno aktivirali crveno svjetlo.

-Postoji mogućnost da u razdobljima kad duže nema sunca senzori nisu dovoljno „napunjeni“ pa se pojavljuju ovi problemi. No, crveno svjetlo koje je aktivirano zbog nepoštivanja brzine uključeno je samo deset sekundi pa to ne bi trebalo otežavati prometovanje Ulicom Mitrovica – navode u Cestama Bjelovar.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI