Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Semafor radi probleme: Crveno se pali i kad poštujemo ograničenje brzine

Semafor u Ulici Mitrovica u Virju, koji „aktivira“ crveno svjetlo u slučaju nepoštivanja ograničenja brzine, učestalo vozačima stvara probleme. U početku senzori radara nisu reagirali na vozila koja su dolazila iz smjera Koprivnice, a sad se „greške“ javljaju na senzoru za vozila koja dolaze iz smjera Đurđevca.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Crveno se pali i kad poštujemo ograničenja brzine. Ograničenje je na tom dijelu ceste 60 kilometara na sat, a crveno se pali i kad je naša brzina između 50 i 60. Ponekad se dogodi da ni ne krenemo, a ponovno se upali crveno svjetlo, iako vidimo da iz suprotnog smjera sporo nailaze vozila. To je pomalo iritirajuće, pogotovo jer se znaju stvoriti kolone – kaže nam vozač koji često prolazi tom dionicom.

Problem, dodaju on, stvaraju i nesavjesni vozači jer ima oni kojih bez obzira na crveno svjetlo nastave voziti. Naime, semafor je postavljen isključivo kako bi se usporio promet te pješacima omogućio nesmetani prelazak ceste.

– Gotovo svaki put kad naletim na crveno, naletim i na vozača koji bez imalo srama nastavi voziti, ako na pješačkom prijelazu nema pješaka. Možda bi policija zbog takvih vozača ponekad trebala kontrolirati taj semafor – kaže vozač.

U tvrtki Ceste Bjelovar, koja je zadužena za održavanje semafora, ističu kako su nakon pritužbi vozača obavili kontrolu te da su senzori radara ispravno aktivirali crveno svjetlo.

-Postoji mogućnost da u razdobljima kad duže nema sunca senzori nisu dovoljno „napunjeni“ pa se pojavljuju ovi problemi. No, crveno svjetlo koje je aktivirano zbog nepoštivanja brzine uključeno je samo deset sekundi pa to ne bi trebalo otežavati prometovanje Ulicom Mitrovica – navode u Cestama Bjelovar.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PRVI PUT U KOPRIVNICI

FOTO Cure iz Centra dobro su zagrijale publiku, a onda je stigao stari lav Željko Samardžić

U tijeku je tradicionalni svečani plesni Koncert koprivničkih folkloraša

FOTO/VIDEO Uživa se u pjesmama i plesovima Brodskog Posavlja, Podravine i Hrvatskog zagorja

KRISTIJAN BISTROVIĆ OD RUJNA JE STANOVNIK RUSKE ENKLAVE KALINJINGRADA I IGRAČ BALTIKE

‘Grad je jeftin i lijep, na gostovanja putujemo avionom, a o povratku u Hrvatsku još previše ne razmišljam’

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Peugeot završio u kanalu, očevid u tijeku

Susret s legendarnim alpinistom

FOTO Stipe Božić gostovao u Đurđevcu

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kak je propalo održavanje zgrada v Đurđevcu

Upišite pojam koji želite pretraživati