Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
parnica tri i pol godine nakon prometne nesreće sa smrtnom posljedicom

Sestrama poginule Petre gotovo 35 tisuća eura naknade za duševne boli

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Koprivničanin I.Š. još je u kolovozu 2021. godine pijan skrivio prometnu nesreću u kojoj je preminula tada 25-godišnja medicinska sestra Petra, zbog čega je pravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora. Ovih je dana na Općinskom sudu u Koprivnici donesena nepravomoćna presuda kojom je osiguravajuće društvo Petrinim sestrama dužno isplatiti oko 35 tisuća eura na ime neimovinske štete sa sudskim troškovima.

Tu po svemu sudeći nije kraj jer će osiguravajuće društvo naknadni regresni zahtjev postaviti prema mladiću koji je sudar izazvao, pošto je vozio pod utjecajem alkohola. Nesreća u kojoj je poginula 25-godišnjakinja iz mjesta Poljanec kraj Ludbrega dogodila se nekoliko minuta iza ponoći 3. kolovoza 2021. godine u mjestu Kunovec Breg. Koprivničanin je tada vozio Mini Cooper, i to pod utjecajem alkohola od 1,46 promila, a u jednom je trenutku prešao na lijevu stranu ceste u blagom desnom zavoju. Nažalost, u tom trenutku je iz suprotnog smjera naišla Kia kojom je upravljala Petra koja se kretala prema Poljancu. Došlo je do stravičnog frontalnog sudara, a nesretna Petra preminula je pet sati nakon nesreće u bolnici, dok je on zadobio teške tjelesne ozljede.

Uz kaznu zatvora od tri i pol godine, Izrečena mu je i zabrana upravljanja motornim vozilima od sedam i pol godina, a nakon pravomoćnosti presude u kaznenom postupku protiv 25-godišnjaka, Petrine dvije sestre odlučile su u parničnom postupku tražiti naknadu štete. U tužbi su istaknule kako su nakon tragičnog događaja i smrti sestre trpjele i trpe izuzetno jake duševne boli. Tvrdile su kako je s pokojnom sestrom sve do njene smrti postojala izuzetno jaka emotivna veza, a time i trajna životna zajednica unatoč činjenici da su živjele na različitim adresama. Kao starije sestre, istaknule su u tužbi, sudjelovale su u svim njenim životnim fazama, brinule se o njenom odgoju, obrazovanju i usmjeravanju kroz život.

Vodile su je liječniku, na rođendane, na more, na izlete, spavala je kod njih preko vikenda, a bile su joj stalna podrška u svim životnim situacijama zbog čega se nakon njene smrti osjećaju mnogo slabijim i ranjivijim nego ikada prije. Osiguravajuća je kuća osporila osnovanost i visinu tužbenog zahtjeva, a predložila je da sud obavijesti I.Š. o parnici i to zato što postoji mogućnost postavljanja naknadnog regresnog zahtjeva prema njemu, jer postoji sumnja da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura

Mališani iz Molvi istaknuli su se super rezultatima

FOTO Načelnik ugostio male olimpijce

ZBOG NADVOŽNJAKA I NEMARA RADNIKA IMAJU VELIKE PROBLEME

VIDEO Stanari ogorčeni: “Da se žaba popiša mi već plivamo, po dvorištima nam plutaju fekalije”

Završen je proces dubinskog snimanja

Podravka poslala obvezujuću ponudu za tvrtke iz poljoprivrednog sektora Fortenove


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati