Sigurna kuća: Radovi pred krajem, kreće opremanje – otvaranje najesen

Protekli tjedan u Županiji je održan sastanak projektnog tima projekta Novi početak – gradnje i opremanja sigurne kuće za zlostavljane žene na području naše županije. Prisustvovali su predstavnici Koprivničko-križevačke županije, Udruge HERA Križevci i PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

-Razgovarali smo i o tijeku radova na obnovi zgrade buduće sigurne kuće, koji se odvijaju prema planu, a u završnoj fazi je i uređenje. Planirani dovršetak radova je do sredine srpnja. Ovih dana kreće i procedura nabave opreme i namještaja za sigurnu kuću, koja bi trebala u novim prostorima profunkcionirati na jesen – naveli su u Županiji.

Dodajmo, kako je u projektu Novi početak sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano 9,2 milijuna kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji, te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI