Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Šimčić: Muku mučimo, nitko ne želi biti nogometni sudac, a može se dobro zaraditi

U Koprivničko-križevačkoj županiji kronično nedostaje nogometnih sudaca. Na stranicama Hrvatskog nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije stoji raspisani natječaj za nogometne suce, no odaziv je slab. Povjerenik za suđenje županijskog nogometnog saveza, Zlatko Šimčić, kaže kako svi u državi imaju isti problem, a niti sam ne zna koji je tome razlog.

– Muku mučimo jer nogometom, pa tako ni suđenjem, nitko se ne želi baviti, financijski je to dobra priča, nije da se čovjek može obogatiti, ali može se zaraditi – dodaje Šimčić.

Da bi netko postao sudac mora završiti tečaj koji se sastoji od teorijskog dijela poznatog i nogometašima, a to su pravila igre koja postoje da bi se prisutni na terenu mogli po njima ponašati. Tu ulaze nogometaši i sve službene osobe i ta pravila suci naravno moraju znati. Tečaj se sastoji od upoznavanja pravila nogometne igre, a nakon teoretskog dijela slijedi praktični, nakon čega polaznici postaju suci pripravnici te kroz određeni period dobivaju status sudaca.

Što se tiče zarade na razini županijskog nogometa, u Koprivničko-križevačkoj županiji sudac u 1. ŽNL dosad je dobivao 350 kuna, pomoćni sudac 250 kn, dok su u 2. i 3. ŽNL suci dobivali su po 300, a pomoćni 250 kuna. Kroz dva tjedna trebali bi znati nove iznose s obzirom na to da se zbog uvođenja eura očekuju korekcije, govori Šimčić. Naravno, potencijalnim napretkom u viši rang nogometa rastu i naknade, pa tako glavni sudac HNL Supersport lige dobiva naknadu od 450 eura po utakmici. Na službenim stranicama Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije 13. siječnja objavljen je natječaj za nogometne suce, a svi zainteresirani kandidati i kandidatkinje u dobi od 16 do 35 godina prijavu za tečaj mogu poslati do 1. ožujka ove godine.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

nakon rekordnih godina, vemo tradeu pali prihodi i dobit

Blagus: Cijela branša imala je pad prihoda, a radna mjesta su sigurna

DAN ŠKOLE

FOTO Kloštranski školarci razveselili roditelje

[BITKA ZA KOKOŠI] Spor između udruge i saveza oko priznanja zahtjeva za izvornost pasmine ne prestaje unatoč odbačenim kaznenim prijavama

Milan Mišir: “Poginut ću ako treba, ali ću kukmicu vratiti u Križevce”

SVEČANOST

FOTO Đurđevački osnovci proslavili Dan škole

Uskoro ih neće biti, pa nek' o njima barem ostane sjećanje na internetu

VIDEO Koprivnički profesor geografije biciklom obišao 37 sela u kojima živi manje od 50 ljudi

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik: Za pripremu su vam potrebna samo dva sastojka


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati