Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sindikalisti: Radnici vam jedva preživljavaju, tražimo konkretno povećanje plaća

Novog sindikata, predsjednik Mario Iveković, glavni tajnik Tomislav Kiš i sindikalni povjerenik Davor Čajkulić održali su prošli tjedan konferenciju za medije te komentirali nedavno potpisan kolektivni ugovor tri reprezentativna sindikata u Podravci i poslovne rezultate Grupe Podravka. Kaže kako su oni nezadovoljni plaćama radnika.

– Plaće radnika na razini su minimalne plaće, što se donekle uvećava neoporezivim primitcima. Novi sindikat uputio je dopis Martini Dalić, predsjednici Uprave Podravke, s prijedlogom sastanka na temu povećanja plaća – kazao je Mario Iveković i dodao kako poslovni rezultati Podravke za posljednjih nekoliko godina pokazuju da poslovanje ide jako dobro, da prihodi rastu, da su rashodi vrlo stabilni i da se dobit povećava iz godine u godinu.

– Žalosno je da plaće ne prate porast, osim u jednom segmentu – menadžerskih plaća i bonusa. Prema objavama u javnosti koje Podravka nije demantirala, mjesečne menadžerske plaće iznose 70 do 80 tisuća kuna bruto i strahovito su narasle u zadnjih 10-ak godina. Radničke plaće će biti bruto oko 6000 kuna nakon povećanja ugovorenog kolektivnim ugovorom. Menadžeri imaju 12 do 13 puta veću plaću od radnika – kritizirao je Iveković.

Davor Čajkulić, sindikalni povjerenik Novog sindikata za Podravku, rekao je kako „radnici jedva preživljavaju, a mnogo ljudi radi i dodatne poslove“.

– Prosjek nam je lijep, skoro državni prosjek, ali to za radnike u proizvodnji ne znači ništa. Mi zarađujemo 4 do 5 tisuća, a radimo tri ili četiri smjene.

Njihov je zahtjev da se za radničke plaće može izdvojiti minimalno 100 milijuna kuna – stavku menadžerskih plaća i bonusa treba umanjiti za 20 milijuna kuna, a 80 milijuna kuna dobiti uložiti u radnike.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

SLIJEDI PRIJAVA ZAVODU ZA SOCIJALNI RAD

Djeca na romobilu izletjela pred auto, ozlijeđena su

milinović pojačava momčad za napad na vrh

Križevčani doveli čak 10 igrača, među njima tri bivša slavenaša, Ukrajinac, Ganac…

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KRIŽEVCIMA

Auto završio na krovu, vozač i putnici odšetali s mjesta događaja. Jedan teško ozlijeđen


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati