Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sindikati žele povećanje plaće, Uprava garantira da neće biti otkaza i smanjenja plaća!

Predstavnici tri sindikata radnika zaposlenih u Podravci i vodstvo prehrambene kompanije u petak su naprasno prekinuli kolektivno pregovaranje o poboljšanju radničkih prava i povećanju plaća! Dogodilo se to nakon trećeg sastanka obaju timova, a odluku o izlasku iz pregovora „donijelo“ je vodstvo Podravke jer nisu htjeli pristati na ključne uvjete sindikata.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Može, ali tek u srpnju!

Temeljni zahtjevi sindikalista bili su povećanje minimalne osnovice i bruto dohotka, navodno između 15 i 20 posto. U Podravci su, kako navodi Denis Paradiš, prvi čovjek PPDIV-a, najjačeg sindikata i glavni pregovarač, odbili pregovarati o bilo kakvom povećanju plaća. U kojem postotku su tražili ukupno povećanje nije htio reći, tek dodavši da „iznos nije bitan, nego namjera“.

Martina Dalić

– U petak smo usuglasili prekid pregovora. Poslodavac tvrdi da nije u mogućnosti prihvatiti naš zahtjev. Nisu čak željeli pregovarati o bilo kakvom povećanju. Vidimo kakvi su rezultati unazad dvije godine, bez obzira na krizu, mislimo da su radnici zaslužili veće plaće – rekao je Paradiš i naveo kako su im u kompaniji rekli da se o tome može pregovarati eventualno tek u srpnju iduće godine kad će biti poznati poslovni rezultati kompanije za 2021.

I što sad? Upravo se formira mirovno vijeće koje bi trebalo riješiti ovaj spor, a ne dođe li do toga, sindikatima ostaje mirenje pred mjerodavnim Ministarstvom pravosuđa i uprave. Ne uspije li ni to, sindikati bi mogli raspisati referendum.

– To je treći korak, referendum prema radnicima koji bi omogućio eventualne radne akcije, poput štrajka – ističe Paradiš koji se nada da do toga neće doći i da bi već ove godine mogli opet za isti stol s vodstvom kompanije, uz dodatak kako ne pamti kad je pregovaranje završilo na ovaj način.

– U kompaniji ističu kako je prioritet ulaganje u proizvodnju i širenje, no pitam se što nam to vrijedi ako se ne ulaže u ljude. A ljudi, posebno kvalitetni, sve češće odlaze iz kompanije zbog disbalansa u plaćama između menadžera i radnika – kazao je Paradiš iz PPDIV-a.

Iz izvora bliskih pregovaračkom timu u Podravci doznajemo kako sindikati ne gledaju širu sliku te kako nije riječ o nepoštivanju ni radnika ni sindikata, nego činjenici da bi trenutno s njihove strane bilo neozbiljno pregovarati o bilo kakvom povećanju plaća. Navode kako u tom smjeru pregovori sigurno ne mogu ići. Podsjećaju kako je ove godine već povećana plaća u nekoliko navrata, a isplaćeni su i brojni dodaci i nagrade na plaću zbog rezultata i rada.

Garancija vodstva Podravke

– Uprava je pristala dosadašnja povećanja i prava koja su radnici dobili odlukama nove Uprave uklopiti u novi kolektivni ugovor. Također, Uprava daje garanciju da, unatoč nepovoljnom stanju s troškovne strane, posebno enormnog rasta cijene energenata i nesigurnosti na tržištu zbog krize i rata u Ukrajini, neće biti niti otpuštanja radnika ni smanjenja plaća – navodi izvor iz kompanije i dodaje kako je to u ovo vrijeme čvrsta i dobra garancija za radnike, uz dodatak da je nova Uprava značajna sredstva uložila i u poboljšanje kvalitete i uvjeta rada. 

Također, potvrdili su iz kompanije kako to opet ne znači da do mogućeg povećanja plaća u bruto iznosu ne može doći, no hoće li se to dogoditi i u kojoj mjeri, treba vidjeti iduće godine kad će biti jasnije koliko su veći troškovi poslovanja utjecali na poslovne rezultate. 

Veće plaće i do 28 posto

Vodstvo Podravke, od dolaska Martine Dalić na čelo Uprave, dvaput je značajno povećalo primanja podravkašima. Najprije na proljeće 2021. korekcijom koeficijenata primarno su povećane one najniže plaće, a cijeli paket obuhvatio je više od 3200 djelatnika Grupe. Ove godine u veljači stigla je nova odluka Uprave o povećanju plaća za 3200 djelatnika Podravke i Mirne.

Prema podacima iz kompanije, ta su dva povećanja, ovisno o radnom mjestu i radnom stažu, u rasponu od 18 do 28 posto, što je značajno više od stope inflacije (12,5 posto). U novčanom iznosu radi se o povećanju plaća u rasponu od 900 pa sve do 1200 kuna, u samo godinu dana. Kompaniju su ova dva povećanja koštala na godišnjoj razini otprilike 55 milijuna kuna. Treba tu dodati i nekoliko parcijalnih isplata godišnjih nagrada svim djelatnicima, poput one zadnje za listopad u iznosu od 750 kuna.

Ne treba zaboraviti ni ogromne investicije kompanije u poboljšanje uvjeta rada. Obnovljena je upravna zgrada u Starčevićevoj, energetski obnovljeni brojni pogoni i uvedena klimatizacija i nove linije, najavljena je i gradnja velikog logističko-distributivnog centra na Danici, ali i pogona za proizvodnju tjestenine, postavljene su i postavljaju se solarne elektrane na tvornicama… Dio je to petogodišnje strategije nove uprave koja predviđa više od milijardu kuna investicija u obnovu tvornica, gradnju novih i stavljanje tehnoloških procesa ukorak s 21. stoljećem. I to sve u samo godinu i pol dana otkako Podravka ima novu upravu.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI