Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
do ljeta rampe u funkciji

Načelnik: “Isplatili su nam se silni dopisi HŽ-u”

-Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista-

Izgradnja rampi na željezničko-cestovnim prijelazima u Kloštru Podravskom u završnoj je fazi. Automatske rampe s polubranicima postavljaju se na cestama Kloštar Podravski – Kozarevac i Kloštar Podravski – Dinjevac i to u sklopu projekta nabave opreme za osiguranje 49 željezničko-cestovnih prijelaza i jednog pješačkog prijelaza HŽ infrastrukture. Inicijativu za postavljanje rampi pokrenula je Općina Kloštar Podravski prije sedam godina nakon tragedije u kojoj je poginula mlada djevojka na pružnom prijelazu Kloštar Podravski – Kozarevac.  

U završnoj je fazi postavljanje rampi na pružnim prijelazima u Kloštru Podravskom

– Isplatili su se silni dopisi Hrvatskim željeznicama radi prometne sigurnosti na pružnim prijelazima. Nismo odustajali od postavljanja polubranika i veselim se što vozači više neće morati strahovati na pružnim prijelazima – kaže Siniša Pavlović, načelnik Općine Kloštar Podravski. 

Oba prijelaza, navode u HŽ Infrastrukturi, nalaze se na pruzi Varaždin-Koprivnica-Virovitica-Osijek-Dalj, a radovi će završiti kroz mjesec dana.   -Nakon toga kreće se u ishođenje uporabne dozvole te rješenja o odobrenju za puštanje uređaja u uporabu od strane Agencije za sigurnost željezničkog prometa. Puštanje u promet planirano je početkom ljeta. Ugovorena vrijednost investicije za željezničko-cestovni prijelaz Kloštar Podravski I iznosi 165.658 eura, a za Kloštar Podravski II 224.916 eura – kažu u HŽ Iinfrastrukturi.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI