Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Situacija u Zambiji se opako zakomplicirala, Hrvati u pritvoru čekaju suđenje

Hrvati uhićeni u Zambiji, koji su ponovno pritvoreni u gradu Ndoli, ovog tjedna neće biti izvedeni pred nadležni sud, potvrdilo je Hini Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

Ante Cicvarić hrvatski veleposlanik u Pretoriji trenutno se nalazi u Zambiji, a hrvatskim državljanima osigurana je hrana i pribavljaju se i ostale potrepštine navode iz ministarstva. MVEP nastavlja diplomatskim putem pružati konzularnu pomoć pritvorenim hrvatskim državljanima.

Četiri Hrvatska para uhićena su u prosinca u zračnoj luci u Ndoli, zbog sumnje na trgovinu ljudima, odnosno zbog sumnje u valjanost dokumenata o posvojenju maloljetne djece iz DR Konga. Optuženi su za trgovanje ljudima u pokušaju i krivotvorenje dokumenata, a djeca, koja imaju hrvatske dokumente, oduzeta su im i smještena pod zambijsku skrb.

U siječnju su pušteni iz pritvora da se brane sa slobode nakon što su ispunili sve uvjete koje je sud odredio. Ovog ponedjeljka sud je povukao optužnicu protiv njih, ali ne i odbacio kako je prvotno objavljeno, i naložio im da u 48 sati napuste zemlju. Međutim ponovo su uhićeni u zračnoj luci, po nalogu tamošnje imigracijske službe.

Ministar pravosuđa, Ivan Malenica rekao je u srijedu da je u zambijskom zakonu postoji odredba da se nakon povlačenja optužnice ona može ponovno podići te da se vjerojatno upravo to dogodilo, piše Poslovni.hr

FOTO: twitter

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati