Škola će dobiti osam učionica, novu kuhinju, ali i bazen

Osnovna škola Đurđevac kreativnim radionicama i priredbom proslavila je Dan škole u sklopu kojeg su najavljena i daljnja ulaganja grada u školstvo i to kroz projekt nadogradnje školske zgrade.

Već dvije godine u planu je aktualne gradske vlasti unutarnja obnova zgrade Osnovne škole Đurđevac s naglaskom na uređenje nove kuhinje i kabineta, no kako za taj projekt nije bilo odgovarajućih natječaja za potpore iz fondova Europske unije, promijenjen je plan te investicije i to kroz nadogradnju.

– U izradi je i projektna dokumentacija za dogradnju škole s osam novih učionica čime će se osigurati uvođenje jednosmjenske nastave. Planirana je i izgradnja bazena te novi restoran i nova kuhinja – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Prema projektum nadogradnja je predviđena uz školsku dvoranu, a novi će prostor biti namijenjen za školsku kuhinju i dodatne učionice.

Projektom će biti obuhvaćeno i unutarnje uređenje školske zgrade, kao i izgradnja bazena dužine 25 metara i širine 18 metara. Unutarnje uređenje školske zgrade obuhvatit će obnovu podova i zidova u svim učionicama i prostorijama, a prevladavat će zeleni tonovi.

Prostor gdje je trenutno smještena kuhinja bit će prenamijenjen u svojevrsni dnevni boravak za izvannastavne aktivnosti i druženje školaraca. Nadogradnjom dodatnih učionica svaki predmet za više razrede dobit će svoj kabinet te će se stvoriti uvjeti za jednosmjensku nastavu prema svim propisanim pedagoškim standardima, čime će đurđevačka škola biti jedinstvena u cijeloj Hrvatskoj.     

Bazen bi se trebao graditi na prostoru gdje je trenutno uređeno travnato malonogometno igralište. Prvenstveno će se bazen koristiti za školu plivanja za sve školarce, a u planu je i njegova komercijalizacija čime bi u poslijepodnevnim satima bio na raspolaganju građanima.

Prema prvim procjenama, troškovi projekta će se kretati oko 20 milijuna kuna, a plan je gradske vlasti da realizacija te investicije krene krajem ove godine. U sklopu priredbe, koja je poslužila za najavu novih ulaganja, učenici su kroz pjesmu, ples i recitacije pokazali svoju kreativnost i predstavili izvannastavne aktivnosti.

Središnji dio programa bio je rezerviran za javnu pohvalu i dodjelu nagrada svim učenicima koji su postigli izvanredne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima, kao i njihovim mentorima.

Foto: OŠ Đurđevac

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI