Škola nogometa nakon pristupanja Omladinca i Starigrada imat će 230  djece, 15 trenera i 10 ekipa

Školi nogometa grada Koprivnice pristupili su NK Starigrad i NK Omladinac iz Herešina. To znači da će koprivnička škola nogometa sada brojiti oko 230 polaznika jer iz ova dva kluba dolazi oko stotinu djece. Time su se dva kluba iz koprivničkih prigradskih naselja pridružila Koprivnici, Miklinovcu i Močilama u zajedničkim naporima da koprivničke djevojčice i dječaci koji žele trenirati nogomet imaju najbolje uvjete.

Ugovor o pristupanju potpisali su Krešimir Belčić uime NK-a Starigrad,  Dražen Jedvaj kao predstavnik Omladinca, a Školu nogometa grada Koprivnice zastupao je Saša Grubačević.

Kako se radi o respektabilnoj brojci od 230 djece, cilj je Škole nogometa stalno poboljšavati infrastrukturu i uvjete treniranja.

– Postavljeni su reflektori u Močilama, u završnoj je fazi i izgradnja novih klupskih prostorija. Postavljeni su i reflektori na igralištu kod bazena Cerine,  nabavljena je i oprema za kvalitetno treniranje i odigravanje utakmica – istaknuo je Grubačević.

No, novinare je zanimalo stvara li se ovim grupiranjem konkurencija Školi nogometa Slavena Belupa, koji bi u svoje okrilje trebao primiti najtalentiranije nogometaše s našeg područja kako bi nastavio sa stvaranjem vlastitih igrača za seniorsku momčad. Akteri ovog pothvata odbili su ideju da se radi o nekakvoj konkurenciji, već je izrečena suprotna teza.

Krešimir Belčić i Saša Grubačević

– Nikako se ne radi o konkurenciji, već o suradnji. Voditelj Škole nogometa Koprivnice trener je i u Slavenovoj Školi nogometa. Već tu se vidi da o konkurenciji nema govora. Jasno je da će najbolji polaznici Škole nogometa Koprivnice biti upućeni prema Slaven Belupu, a oni koji možda ne mogu pratiti ritam u Slavenovoj školi nastavit će trenirati kod nas – naveo je Goran Međurečan, član uprave Slavena Belupa i jedan od utemeljitelja Škole nogometa grada Koprivnice.

Upravo je tako istaknuto i predloženo roditeljima, da svoju djecu prvo upišu u Školu nogometa grada Koprivnice, a tek će se selekcijom lakše utvrditi tko je za rang više, a tko će ostati. Na taj način, dalo se zaključiti, u Školu nogometa Slavena Belupa otići će oni koji su već prošli neku vrstu selekcije, a time se stvaraju uvjeti za lakši i kvalitetniji rad u Slavenovoj školi.

Da je u ovaj projekt s mnogo pažnje usmjereno i vodstvo grada Koprivnice potvrdio je Mišel Jakšić, gradonačelnik. On je naglasio da je Koprivnica grad sporta i daleko najmanji grad koji ima prvoligaša.

– Danas ovim potpisima pokazujemo da Koprivnica nije slučajno nazvana gradom sporta. Imamo nogometnog prvoligaša, trećeligaša i mnogobrojne amaterske klubove u županijskim ligama. To, mislim, nema niti jedan grad osim Zagreba, Rijeke, Splita ili Osijeka. To pokazuje našu predanost sportu i nogometu, ali i govori o kvaliteti ljudi koji rade odličan posao. Upravo zbog toga drago mi je da Grad uspijeva pratiti ulaganja koja su potrebna za daljnji razvoj mladih kategorija – naveo je Jakšić.

Voditelj Škole nogometa grada Koprivnice Domagoj Baričić rekao da je u rad uključeno čak 15 trenera i da će Škola nogometa iznjedriti desetak ekipa u raznim natjecanjima. U planu je pridruživanje NK-a Zagorec, s čijim se čelnicima vode razgovori, a i ŽNK Koprivnica bi trebala, kažu, biti dio Škole nogometa.

FOTO MATIJA DOLENEC

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI