Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
PRIPREME U TIJEKU

Škola u Gornjoj Rijeci uskoro spremna za cjelodnevnu nastavu

Osnovna škola Sidonije Rubido Erdődy iz Gornje Rijeke jedna je od tri osnovne škole s područja Koprivničko-križevačke županije u kojoj će se od jeseni provoditi eksperimentalni program Ministarstva znanosti i obrazovanja  pod nazivom „Osnovna škola kao cjelodnevna škola – Uravnotežen, pravedan, učinkovit i održiv sustav odgoja i obrazovanja“. Uz školu u Gornjoj Rijeci, u programu će sudjelovati i Osnovna škola Koprivnički Bregi te Osnovna škola Podolice čiji je osnivač Grad Koprivnica.

Kako teku pripreme za uvođenje eksperimentalnog programa cjelodnevne nastave u Gornjoj Rijeci provjerili su zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Ana Mušlek, koji su posjetili OŠ Sidonije Rubido Erdődy te se susreli s ravnateljem Darkom Zvonarom i načelnikom Općine Darkom Fištrovićem.

Ravnatelj Zvonar zahvalio je Županiji na dosadašnjoj financijskoj i stručnoj pomoći u realizaciji projekata kojima se poboljšava pedagoški standard te predstavio aktivnosti koje su provedene u sklopu pripreme za program cjelodnevne nastave. Napomenuo je kako vjeruje da će s početkom nove školske godine organizacijski sve biti spremno kako bi učenici kroz redovan i izborni dio nastave te izvannastavne aktivnosti dodatno razvili svoja znanja i vještine. Zamjenik Ljubić istaknuo je kako program cjelodnevne škole prati trendove i zahtjeve današnjeg vremena pri čemu su potrebe učenika u središtu te da vjeruje kako će škole koje su se prijavile na program uspješno realizirati sve predviđeno.

– Dodajmo na kraju kako je Županija u proteklih nekoliko godina u OŠ Sidonije Rubido Erdődy ulagala značajna sredstva kako bi se osigurali najbolji uvjeti za učenike i nastavnike pa je tako između ostalog na zgradi škole obnovljena stolarija, izgrađeno je vanjsko sportsko igralište, rekonstruirano je krovište nad školskom dvoranom i postavljen novi pod te zamijenjena rasvjeta. Uz to postavljena je i fotonaponska elektrana za električnu energiju za vlastite potrebe škole čime se postigla ušteda u korištenju energije – zaključuju na županijskim stranicama.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Trgovački lanac iz prodaje povukao popularan proizvod zbog opasnosti za zdravlje djece

MISLI NA ZDRAVLJE

Ove jednostavne vježbe disanja učinkovito snižavaju visoki krvni tlak

Obavijest

Farmacetuski div prijavio nestašicu lijeka za shizofreniju

MISLI NA ZDRAVLJE

Je li kava dobra ili loša za srce? Evo što kažu stručnjaci s Harvarda

JOŠ JEDNA OBAVIJEST ZA POTROŠAČE

Iz Izraela u Hrvatsku poslana namirnica u kojoj je jako opasna kemikalija

otkriveni KOMADIĆI METALA

Kaufland: Ako ste kupili ovaj proizvod ne konzumirajte ga i vratite u trgovinu!

Upišite pojam koji želite pretraživati