Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Škole će energiju dobivati iz obnovljivih izvora

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u postupku odabira projekata u okviru Otvorenog poziva na dostavu prijedloga ‘Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije’ donijelo je Odluku o financiranju 15 projekata. Među njima je projekt Varaždinske županije ‘Povećanje kapaciteta obrazovnih ustanova Varaždinske županije za proizvodnju solarne energije’.

-Odobreno nam je gotovo 300.000 eura dok će ostatak potrebnog novca biti osiguran iz decentraliziranih sredstava. Budući da se radi o financijskoj obvezi koja prelazi vrijednosni prag o kojem je ovlašten odlučivati župan, donošenje Odluke predložit će se Skupštini– poručuju iz Varaždinske županije. U sklopu navedenog projekta instalirat će se mrežne krovne centrale na dvanaest škola osnivač kojih je Varaždinska županija, a to su Osnovne škole u Klenovniku, Maruševcu, Ivancu, Ludbregu, Petrijancu, Svetom Đurđu, Trnovcu, Vinici i Sračincu kao i varaždinske Elektrostrojarska, Gospodarska te Strojarska i prometna škola. Realizacijom projekta odnosno proizvodnjom energije na spomenuti način škole će izdvajati puno manje novaca za potrošnju energenata.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati