Škole će energiju dobivati iz obnovljivih izvora

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u postupku odabira projekata u okviru Otvorenog poziva na dostavu prijedloga ‘Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije’ donijelo je Odluku o financiranju 15 projekata. Među njima je projekt Varaždinske županije ‘Povećanje kapaciteta obrazovnih ustanova Varaždinske županije za proizvodnju solarne energije’.

-Odobreno nam je gotovo 300.000 eura dok će ostatak potrebnog novca biti osiguran iz decentraliziranih sredstava. Budući da se radi o financijskoj obvezi koja prelazi vrijednosni prag o kojem je ovlašten odlučivati župan, donošenje Odluke predložit će se Skupštini– poručuju iz Varaždinske županije. U sklopu navedenog projekta instalirat će se mrežne krovne centrale na dvanaest škola osnivač kojih je Varaždinska županija, a to su Osnovne škole u Klenovniku, Maruševcu, Ivancu, Ludbregu, Petrijancu, Svetom Đurđu, Trnovcu, Vinici i Sračincu kao i varaždinske Elektrostrojarska, Gospodarska te Strojarska i prometna škola. Realizacijom projekta odnosno proizvodnjom energije na spomenuti način škole će izdvajati puno manje novaca za potrošnju energenata.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI