Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Školski kabineti nemaju uporabnu: U Gradu tvrde da se štedi, no to nije u skladu s projektom

Nadograđeni dio zgrade Osnovne škole Đurđevac, u kojem su smješteni kabineti za fiziku, kemiju i biologiju, nema uporabnu dozvolu i to zato što su gradski čelnici odlučili uštedjeti na investiciji.

Ova je priča objavljena u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Naime, projektom je bila predviđena i izgradnja vatronepropusnog zida kojim bi se kabineti odvojili od dvorane, a taj bi zahvat koštao oko milijun kuna pa su gradski čelnici odlučili odustati od tog ulaganja. Zbog toga od otvorenja kabineta prije tri godine nadograđeni dio nema uporabnu dozvolu, a netko je nedavno odlučio taj slučaj prijaviti inspekciji koja je izašla na teren i utvrdila nepravilnosti.

Škola će, kao i ravnatelj kao odgovorna osoba u pravnoj osobi, dobiti zbog toga novčanu kaznu koja se kreće između 3000 i 5000 kuna, a problem su gradski čelnici sad odlučili riješiti ugradnjom vatronepropusnih stakala na prijelazu iz dvorane i nadograđenog prostora u glavnu školsku zgradu te ugradnjom vatrodojavnog sustava u kabinetima. Ta će investicija koštati oko 200.000 kuna, a u gradskoj se upravi nadaju da će biti dovoljna da se konačno dobije uporabna dozvola. 
Iz ureda gradonačelnika navode kako su radovi na nadogradnji škole i energetska obnova obavljeni kroz više faza, a sigurnost učenika ni u jednom trenutku nije bila upitna.

Podsjetimo investitor je Grad Đurđevac, koji je pak novac povukao iz EU fondova.

– Tehnički pregled sazvan je za idući tjedan, a taj prostor škole zadovoljava sve propisane sigurnosne uvjete i standarde. Tehničkim će pregledom tri cjeline, glavna zgrada škole, sportska dvorana i dograđeni dio postati jedna funkcionalna cjelina u protupožarnom smislu uz ispunjenje svih uvjeta. Na taj su način ostvarene uštede u gradnji, ali bez utjecaja na sigurnost korisnika, što će biti utvrđeno izdavanjem jedinstvene uporabne dozvole – dodaju iz ureda gradonačelnika.

Rajko Gašparić, predsjednik đurđevačkog HDZ-a, ističe pak kako je razlog zamjene stakala koja dijele prostore u novom dijelu škole zapravo zabrana rada škole temeljem rješenja inspekcije. – Temeljem “nečijeg ” naloga vatronepropusna stakla zamijenjena su običnima kako bi se smanjio trošak obnove. To je nedopustivo, no takav je primjer vidljiv i na drugim objektima u Đurđevcu – kaže Gašparić.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

MISLI NA ZDRAVLJE

Kažu da je ova voćka razlog zašto najzdraviji ljudi na svijetu ne znaju za rak i žive sto godina

KORISNE INFORMACIJE

Evo tko sve ima pravo na ortopedsko ili drugo pomagalo

TEŽAK sudar sinoć na Podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Strašna prometna nesreća prilikom izvanrednog prijevoza. Vozač (44) teško ozlijeđen

radi se novi plinovod u dužini 320 metara

FOTO Tek asfaltiranu ulicu već raskopali, stanari u nevjerici

PROMETNA NESREĆA KOD SOKOLOVCA

Sudarila se dva vozila, ozlijeđen 46-godišnjak

TU, POKRAJ NAS

VIDEO Štef kukuruz nije pobrao od jesenas: “Sad se najbolje osušio, baš kak’ pajceki vole!”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati