Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Skromni Štef: Tjednima sam spavao na kolodvoru, hvala dragim ljudima

Na ovom svijetu još uvijek ima dobrih ljudi, a s tom se spoznajom nedavno susreo i jedan skroman i radišan čovjek koji živi tu, u našoj sredini, iako porijeklom nije odavde. Život je našeg gospodina Štefa, koji nas je zamolio da mu ne fotografiramo lice te otkrivamo identitet, tako doveo u tešku situaciju da je ostao bez krova nad glavom.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Tjednima sam spavao na kolodvoru gdje sam znao provoditi vrijeme po cijele dane. Tamo sam si mogao napuniti i mobitel da mogu komunicirati s obitelji – govori nam skromni Štef, koji je u Podravinu došao devedesetih godina iz Slavonije te je u nekoliko navrata mijenjao poslove, kao i adrese.

Htio je kupiti kuću u Zvirišću, gdje mu je susjeda, inače poznata koprivnička frizerka i humanitarka Marijana Janeković, kada je vidjela u kakvom je stanju kuća, odlučila pomoći.

– On je htio kupiti tu kuću, no sve se izjalovilo zbog imovinsko-pravnih odnosa. Zima već polako dolazi, a ta kuća nije ni bila za živjeti, nema struje ni vode – govori nam Marijana, koja se zajedno sa drugom susjedom Marijom Hegedušić bacila u akciju.

– Pronašli smo neku staru klijet, u koju se nije ulazilo već više od 15 godina. Kontaktirali smo vlasnike koji su je bili voljni prodati – pojašnjava Marijana.

Štef je, kako smo doznali, imao kredit za kupnju nekretnine za taj cjenovni rang, no klijet nema uvjete za život, odnosno njezino uređenje zahtijeva ulaganje koje ne ispada malo, pogotovo za skromnog Štefa, koji nema velika mjesečna primanja.

Podravski je obišao budući Štefov dom, i taman smo ga uhvatili kako uređuje okoliš i svoje buduće dvorište. Tada smo doznali kako su vlasnici, koji se također ne žele medijski eksponirati, odlučili Štefu klijet – pokloniti. To je nemalo razveselilo junaka iz naše priče, koji je oduševljeno uzviknuo kako se osjeća kao da je dobio na lotu. Radišnom Štefu nikakvi poslovi nisu problem, no sam je svjestan kako nema sredstava da svoju klijet dovede u red, barem prije kasnije jeseni i niskih temperatura.

– Došla je prvo kći vlasnika klijeti da je otključa i pokaže. Prvo su dogovorili cijenu, koja je bila niža od prethodno ponuđene, da bi, povratkom u Zagreb, nazvali i rekli kako će je ipak pokloniti – govori nam Marijana, potvrdivši kako sada samo treba riješiti papire.

U posjetu nekadašnje klijeti i sami smo se uvjerili kako će oko njezinog preuređenja trebati puno posla. Ako netko želi i može pomoći Štefu da se u nju što prije useli, bilo oko čišćenja, uređenja kućice ili drugog, može kontaktirati Marijanu na broj 099/216-8446. 

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI