Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
DOBAR POSAO: HOXHIN TRANSFER ŠESTI NAJVEĆI, NO S BONUSIMA BI SE MOGAO UDVOSTRUČITI

Slaven u dvije godine prodao igrače prvacima Njemačke, Poljske i Hrvatske

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Nakon mjeseci nagađanja, napokon je završila saga o prelasku Arbëra Hoxhe u Dinamo. Taj transfer je i službeno potvrđen početkom prošlog tjedna, kada su dvije uprave nakon dugotrajnih pregovora našle zajednički jezik. Nedoumica nije bilo, znalo se da kosovski krilni igrač inzistira na Dinamu, baš kao što je i hrvatski prvak inzistirao na njemu i to je bilo jasno još od studenog. Međutim, pregovori su se odužili, jer su svi gledali u svoju korist, a na kraju su se našli negdje na pola puta i sve tri strane su zadovoljene.

Na kraju priče, u koprivničkom prvoligašu mogu trljati ruke, jer će financijska injekcija koju su dobili pomoći u stabilizaciji kluba. Jasno, službene objave o transakcijama vezanima uz transfere nikad nema, no kako doznajemo, Slaven će u blagajnu inkasirati milijun eura, s time da mu određeni bonusi u budućnosti mogu donijeti novi milijun. Prije svega, dogovoren je postotak eventualnog budućeg transfera Hoxhe u visini 15 posto.Također, Dinamo se odrekao postotka od Crnca, koji je početkom sezone lansiran prema poljskom prvaku Rakowu, a Slaven bi itekako mogao profitirati na Šakoti, još jednom bivšem dinamovcu. Naime, Šakota je bio ponajbolji Dinamov junior, ali u prvoj ekipi za njega nije bilo mjesta pa ga je potpisao Slaven. Međutim, Dinamu je ostalo pravo na 40 posto budućeg transfera, čega se sad odrekao, a taj postotak je itekako značajan, jer možemo pretpostaviti da Šakota, kada za to dođe vrijeme, neće napustiti Koprivnicu ispod milijun eura. Sav će taj novac prema novom dogovoru ostati u Koprivnici.

Tako možemo zaključiti da je Slaven prilično dobro isposlovao stvari vezane uz Hoxhin odlazak i to bi u budućnosti uistinu mogao biti jedan od rekordnih klupskih transfera. Trenutno je službena brojka od jednog milijuna i na temelju toga možemo reći da je ovo šesti najveći transfer u klupskoj povijesti. Rekord drži stoper Nikola Katić, koji je prije sada već skoro šest godina prodan u škotski Rangers za malo manje od 2,3 milijuna eura. Danas igra u Zürichu. Drugi na toj ljestvici je Mato Jajalo, kojeg je Siena uzela za 2 milijuna eura, s time da Jajalo trenutno igra u Serie B za Veneziju. Nedavno je Lovro Zvonarek završio u Bayernu za 1,8 milijuna eura, što je treći transfer, a iza njega je Igor Bubnjić, još jedan igrač koji je prodan u Italiju. Udinese je za njega izdvojio 1,5 milijuna eura, s time da je Bubnjić danas u nogometnoj mirovini, iako mu je tek 31 godina. Peti transfer pripada Crncu koji je otišao u Rakow za 1,3 milijuna, iza njega je Hoxha, a u top 10 još su Nikola Jambor (Lokeren), Elvis Kokalović (Konyaspor), Kristijan Bistrović (CSKA Moskva) i Ivan Dolček (Hajduk).

U novije doba kluba, dakle, prodani su Zvonarek, Crnac i Hoxha, od kojih je Slaven uprihodio 4,1 milijun eura. Toliko otprilike iznosi i godišnji budžet. To je za Slaven veliki novac i klub je barem jedno vrijeme bezbrižan, a zauvijek će ostati zapisano kako je Aleksovski u tri godine mandata potpisao tri ponajveća klupska transfera. Pritom ne treba s uma smetnuti da ti igrači nisu prodani bilo gdje, već u aktualne prvake svojih zemalja. Bayern je osvajač Bundeslige, Rakow aktualni prvak Poljske, a Dinamo godinama dominira hrvatskom ligom. To je svojevrsno priznanje klubu iz Miškinine ulice i putokaz brojnim mladićima da se i iz malog kluba poput Slavena može dobro transferirati. Koji će igrač sljedeći upasti na tu listu pokazat će vrijeme, ali već sad se zna da je kandidata nekoliko, od Agbekpornua, Lepinjice, Šakote pa do juniora koji dolaze…

FOTO FACEBOOK

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

Al' se danas dobro jelo baš

FOTO Bregovska pita uoči današnje manifestacije čuvala se pod tri ključa

preporodio ih mario gregurina

FOTO Sjajna predstava i velika tri boda ‘malih’ slavenaša, s tri komada isprašili Osijek

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati