Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Slavko: Samo su naše imanje dali čistiti i poslali nam potom račun od 5000 kuna!

Slavko Maltarić iz Đelekovca nedavno je od Općine dobio rješenje da je zajedno sa svoja dva bratića dužan platiti 5000 kuna za troškove čišćenja imanja koje su naslijedili u Đelekovcu. Nije sporno, ističe on, da je imanje bilo zapušteno, ali je ogorčen što je samo na toj parceli obavljeno čišćenje, dok su ostale stare kuće u kojima nitko ne živi i dalje zapuštene.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– I prije smo dobivali upozorenja komunalnog redara da smo dužni urediti imanje i to smo činili kad smo ulovili vremena. Lani je moja majka teško oboljela i u rujnu umrla pa nisam imao mogućnost urediti imanje. U međuvremenu je Općina angažirala tvrtku za čišćenje i sad žele od nas naplatiti 5000 kuna – priča nam Slavko Maltarić.

Čišćenje, tvrdi on, nikako nije moglo koštati toliko novca, a i sam je promatrao radnike koji su prvi put izvodili radove.

– Ono što se moglo napraviti u jednom danu oni su prema rješenju koje sam dobio radili četiri dana. Siguran sam da mi se komunalni redar na ovaj način osvećuje jer sam imao primjedbe na njegov rad još u mandatu bivše općinske načelnice pa mi se sad u suradnji s novom načelnicom želi osvetiti – smatra Slavko Maltarić.

Žalosno je, kaže on, da se u blizini njegove kuće nalazi zapušteno imanje koje je prešlo u vlasništvo Općine, a da se u njegovu slučaju pozvala tvrtka koja je očistila imanje i sad mu se ispostavio račun.

– Po Đelekovcu ima još dosta zapuštenih kuća, među kojima su i neke u vlasništvu Općine pa je nedopustivo da se samo u mom slučaju primjenjuje odluka o komunalnom redu i traži naplata čišćenja – zaključio je Slavko Maltarić.

Lara Samošćanec, načelnica Općine, ističe kako nije točno da je samo na imanju čiji je suvlasnik i Slavko Maltarić obavljeno čišćenje prema odluci o komunalnom redu.

– Ima još nekoliko imanja gdje smo primijenili najrigorozniju mjeru jer su se vlasnici oglušili na upozorenja da ih sami urede. Isti je slučaj i s kućom čiji je suvlasnik Slavko Maltarić i nakon brojnih upozorenja jednostavno smo bili prisiljeni angažirati tvrtku koja se bavi tim poslom i poslati račun vlasnicima jer su nam se žalili susjedi da zbog rugla svakodnevno imaju probleme. Komunalni redar maksimalno izlazi u susret vlasnicima napuštenih kuća, a nije točno da ima zapuštenih imanja u vlasništvu Općine. Mi želimo uvesti red, a kuće koje Slavko Maltarić navodi da su u vlasništvu Općine zapravo su u vlasništvu pokojnih osoba i čekaju se ostavinske rasprave. Općina je i za ta imanja angažirala tvrtku za čišćenje, a nakon ostavinskih rasprava će se utvrditi kome će se naplatiti ta usluga – zaključila je Lara Samošćanec.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI