Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
najavljeno je rješenje velikog sigurnosnog problema

Sljedeće godine gradi se rotor u Selniku? Ostaje problem s cestom kroz Hrastovsko

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Hoće li se u 2024. godini konačno riješiti veliki sigurnosni problem u Ludbregu? Radi se o izgradnji kružnog toka te o rekonstrukciji križanja Ulice Vatroslava Lisinskog i državne ceste D2, koje se nalazi na ulazu u prigradsko naselje Selnik. Ako je vjerovati najavi župana Anđelka Stričaka, hoće. On je, naime, u intervjuu za Varaždinske vijesti povodom Dana županije najavio da će u 2024. godini raspisati natječaj za izvođenje radova na ovom problematičnom raskrižju. I to osam godina nakon prvog obećanja lokalnih vlasti da će krenuti s rekonstrukcijom. Radi se o mjestu na kojem su teške prometne nesreće vrle česte. Zbog nekog se razloga tamo događa često kršenje prometne signalizacije, tj. nepoštivanje svjetla na semaforu te prolaz kroz crveno. Očekivano, posljedice takvih postupka teške su saobraćajke.

– Budući da kamioni dolaze velikom brzinom, što im je omogućeno i prometnim pravilima, ponekad krivo procijene brojčanik koji pokazuje preostalo vrijeme zelenog svjetla i prođu kroz crveno. Gotovo svakodnevno gledamo izbjegavanje prometnih nesreća – govorili su nam mještani Selnika još 2014. godine.

Budući da župan Stričak dolazi iz vladajuće stranke, vjerojatno ima dobre informacije o planovima Hrvatskih cesta i čini se da će se problem na ovom raskrižju sljedeće godine konačno riješiti. No, postoji još jedna prometnica koju treba srediti, a to je državna cesta koja prolazi kroz Hrastovsko. S pravom ju zovu cestom smrti jer su u nekoliko navrata tamošnje prometne nesreće za posljedicu imale smrtni ishod. Tamo bi nužno bilo napraviti pješačko-biciklističku stazu te kružni tok na raskrižju u smjeru Slanja, gdje se državna cesta križa s lokalnom iz smjera Poljanec. To je vjerojatno mjesto s najviše prometnih nesreća u Varaždinskoj županiji, a možda i šire.

FOTO Arhiva

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati