Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Slovenci “ulaze” u Križevce: Uložit će milijun eura u proizvodno-poslovne prostore

Križevačka tvrtka Strojrem, nakon više od 30 godina postojanja, širi svoje poslovanje, a nedavno je promijenila svoju vlasničku strukturu. Tvrtka je to specijalizirana u proizvodnji transportnih sustava, koju je početkom devedesetih godina osnovao nekadašnji djelatnik Čelika Franjo Dijanuš.

U vlasničku strukturu nedavno je ušla slovenska tvrtka Siapro, inače dugogodišnji partner Strojremu, koji je sada postala njezin većinski vlasnik, i to 76-postotni, dok je prijašnji vlasnik Mario Dijanuš ostao u 24-postotnom. Strojrem trenutno broji oko 47 zaposlenika u Križevcima, odnosno još 27 u Sloveniji.

– Posebno smo uspješno poslovali zadnjih pet godina, s istim smo kapacitetima uprihodili dvostruko više nego inače. Djelomično je i taj razvoj poslovanja rezultirao time da tvrtka Siapro preuzme većinski paket vlasništva. Imamo velike planove za budućnost, budući da nam se mreža prodaje proširila svuda po svijetu. Do sad smo bili fokusirani na domaće tržište uz nekoliko stranih kupaca, a sad ćemo koristiti i prodajnu mrežu Siapra, koja je proširena po skoro svim kontinentima, osim u Sjevernoj Americi – rekao je predsjednik Uprave Strojrema Ivan Knežević, istaknuvši kako je idući cilj privući novu radnu snagu koju će pokušati i zadržati.

– Mi smo tvrtka koja ne radi na masovnoj proizvodnji i nismo tamo gdje je gužva, već smo prisutni tamo gdje nema previše ponuditelja. Naš je princip „know how“, kod nas rade stručni ljudi koji su za to adekvatno i plaćeni. Nudimo puno, ali isto toliko i tražimo – ističe Jezeršek, naglasivši kako će godišnje ponuditi do tri stipendije za buduću radnu snagu.

Stručne kadrove koje traže su u području strojarstva, elektronike i srodnih zanimanja. Također, proširit će i unaprijediti i trenutne proizvodno-poslovne prostore, a u to će investirati oko milijun eura, najavio je Jezeršek.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Budite oprezni

Znamo kuda će ove subote ići divlje svinje

Završena policijska istraga

Nesvakidašnji incident s noževima u Križevcima, bio je pokušaj ubojstva

država će sufinancirati troškove boravka djece u vrtićima i do 50 posto

Subvencije su značajne, ali i nelogične. Bogata Gola dobit će više od siromašnih Hlebina

TRAGOVA NASILNE SMRTI NEMA

Umirovljenik (74) upao u potok dubine jedan metar. Utopio se

podravski na mjestu događaja

FOTO Težak sudar dvaju vozila, jedna osoba ozlijeđena

PRIJEVARA U TIJEKU?

Sumnjiva tvrtka građanima nudi štednju za mirovinu, budite na oprezu

Upišite pojam koji želite pretraživati