Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Detalji željezničke nesreće teretnog vlaka za Rijeku

Slupani vagoni u vlasništvu su koprivničke tvrtke, prevozili su žito podravskih ratara!

U nesreći koja se jutros dogodila na pruzi u Primorsko-goranskoj županiji, do koje je došlo u 8.49 sati između kolodvora Meja i Škrljevo, sudjelovali su vagoni točnije cijela kompozicija u vlasništvu koprivničke tvrtke Mautner, gdje se žito podravskih farmera prevozilo u Luku Rijeka. Tamo su se sudarili teretni vlak prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia i pružno vozilo TMD HŽ Infrastrukture.

– Mogu potvrditi da su vagoni koji su sletjeli s pruge u našem vlasništvu. Rano je govoriti o uzroku nesreće i izlijetanja, jer traje istraga. Koliko znam radi se o 14 vagona, a to bi značilo 820 tona robe. Moram reći da ova nesreća iako je i kod nas izazvala prvotni šok, neće utjecati na naše poslovanje. Mi smo u nabavci novih vagona i kad se pruga osposobi krenut ćemo s daljnjim transportom – rekao je Dejan Šisel iz Mautnera.

Iz HŽ infrastrukture su o nesreći izvijestili da se Vlak RCC-a, koji se kretao prema Rijeci, iz nepoznatih razloga nije zaustavio na kolodvoru Meja, što je bilo obavezno. Nakon što je prošao kroz kolodvor, na otvorenoj pruzi naletio je na pružno vozilo koje služi za održavanje željezničke infrastrukture. Promet između dvaju kolodvora u prekidu je, a putnike prevoze autobusi na relaciji Rijeka – Plase. Uzrok nesreće još uvijek nije poznat, a očevid je u tijeku, objavila je HŽ Infrastruktura.

Ipak, neslužbene informacije govore o kvaru kočnica, jer kako kažu upućeni sigurnosni sustav bi najvjerojatnije ispravio ljudsku grešku.

FOTO Facebook

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VEČER FOLKLORA U GOLI

FOTO Prekodravci uživali u tradicijskim pjesmama i plesovima

VIDOVO U PITOMAČI

FOTO/VIDEO Degustira se gorički paprikaš, kulturnjaci i sportaši promoviraju svoje aktivnosti

Već drugi dan su probali što su napravili

FOTO Prvašići iz Podravskih Sesveta na nastavi domaćinstva učili su kako kiseliti krastavce

Raspisan je javni poziv

Ova općina za svako novorođenče jednokratno isplaćuje tri tisuće eura

Mališani iz Molvi istaknuli su se super rezultatima

FOTO Načelnik ugostio male olimpijce

ZBOG NADVOŽNJAKA I NEMARA RADNIKA IMAJU VELIKE PROBLEME

VIDEO Stanari ogorčeni: “Da se žaba popiša mi već plivamo, po dvorištima nam plutaju fekalije”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati