Službeno uručen certifikat Grad za mlade

U sklopu proslave Dana Europe, Gradu Križevcima je na prigodnoj svečanosti u Zagrebu dodijeljen jcertifikat „Grad za mlade“ za razdoblje od 2022. do 2025. godine. Ovo priznanje dodjeljuje se gradovima koji predano rade na stvaranju uvjeta za kvalitetan život te osobni i profesionalni rast svojih mladih.

Na dodjeli certifikata, koja je održana na u sklopu proslave Dana Europe, priznanja su im dodijelili predsjednik Udruge gradova u RH, Željko Turk, i državna tajnica u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade, Željka Josić. Na natječaj za dodjelu certifikata „Grad za mlade“ prijavilo se 15 hrvatskih gradova, od kojih su, uz Križevce, titulu „Grada za mlade“ dobili Poreč i Pregrada. Osim priznanja, gradovi su dobili i zastavu koju mogu izvjesiti u gradu, a u svakom od tri certificirana grada izradit će se grafit s lokalnim motivima i elementima Certifikata. Navedenu titulu preuzeo je gradonačelnik Mario Rajn.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI