Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Snaga iz Starigrada: Serija od 26 utakmica bez poraza i uvjerljivo prvo mjesto

Često se može čuti u lokalnim nogometnim krugovima: „Nema djece, nema tko igrati“. U Starigradu tu frazu ne upotrebljavaju jer je stanje dijametralno suprotno. Omladinski pogon NK-a Starigrad ogledan je primjer da se može uspjeti uz dovoljno zalaganja.

Posebno svijetli prizor su juniori Starigrada koji igraju županijsku ligu, gdje nastupaju i juniori hrvatskih trećeligaša, kao i juniori nekih od najbogatijih klubova u našem kraju. Suprotno očekivanjima, nitko od njih nije zauzeo prvo mjesto na kraju jesenskog dijela sezone. To je mjesto pripalo ekipi NK-a Starigrad. Pripalo nije dobar izraz, mladići iz koprivničkog prigradskog naselja konkurenciju su „rastavili na proste faktore“ te polusezonu odigrali bez poraza i samo s jednim remijem, i to baš s juniorima hrvatskog trećeligaša Podravca iz Virja. Isto tako, impresivna je i njihova gol-razlika od čak 58:9. No, tu sjajnim brojkama nije kraj jer ta ekipa za poraz ne zna već skoro godinu dana te su i proljetni dio prošle sezone odigrali bez poraza, dakle niz od 26 utakmica.

– Vodim ove dečke otkad su bili pioniri. Od početka smo imali uspone i padove, nije sve išlo kako smo zamislili. No, bili smo uporni i moram reći da smo sad napravili pravu ekipu. U momčadi vlada sloga i zalaganje. Svoju sam viziju uspio prenijeti ovim mladim igračima i rezultati su tu – objasnio je tajnu uspjeha  Dejan Lončarek, trener juniora Starigrada.

Da se radi o iznimno talentiranoj generaciji govori i činjenica da je nekoliko ovih golobradih mladića od 16 ili 17 godina već dobilo ponude županijskih prvoligaša za igranje u seniorskim ekipama.

– Rekao sam svojim dečkima da zasad ne prihvate ove ponude. Rekao sam im: Idemo osvojiti ovo prvenstvo kako i zaslužujemo. No svejedno mi je drago da ovako mladi igrači privlače pozornost trenera seniorskih ekipa, što znači da su sjajni – napomenuo je Lončarek, i sam vrlo poznato nogometno lice u našem kraju, koji svojim iskustvom sigurno može mnogo dati mladim igračima.

– Moj me dečki slušaju i dobra su ekipa, ali ipak izvadio bih tri stupa naše momčadi: u napadu je to Damjan Nemčić, u sredini Fran Tušek i u obrani Vinko Wolf. To su naša tri stupa koji ponesu momčad, i onda su oko njih svi odlični – zaključio je Dejan Lončarek.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NEKIMA IZBORNA, NEKIMA SPORTSKA SRIJEDA

FOTO Cvetkovčani ‘na mišiće’ kroz močilski pakao, iznenađenje u Kalinovcu

2. HRL SJEVER

FOTO Linice u zadnjoj domaćoj utakmici pobijedile Zrinski i skočile na drugo mjesto

IVAN RADELJIĆ, NOVI TRENER SLAVEN BELUPA, O PLANOVIMA, IGRAČIMA, BUDUĆNOSTI...

Želim da Koprivnica, baš kao u moje vrijeme, opet bude neosvojiva utvrda

Podijeljene plakete najistaknutijim pojedincima i kolektivima u Đurđevcu

Viktorija Šestak i Anatoliy Snozyk najbolji sportaši, ribolovke i mladi nogometaši klubovi

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

županijski nogomet

FOTO Močilama derbi i fešta pred stotinama navijača, rapsodija u Torčecu, Smolčić zabio šest komada


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati