Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Snaga iz Starigrada: Serija od 26 utakmica bez poraza i uvjerljivo prvo mjesto

Često se može čuti u lokalnim nogometnim krugovima: „Nema djece, nema tko igrati“. U Starigradu tu frazu ne upotrebljavaju jer je stanje dijametralno suprotno. Omladinski pogon NK-a Starigrad ogledan je primjer da se može uspjeti uz dovoljno zalaganja.

Posebno svijetli prizor su juniori Starigrada koji igraju županijsku ligu, gdje nastupaju i juniori hrvatskih trećeligaša, kao i juniori nekih od najbogatijih klubova u našem kraju. Suprotno očekivanjima, nitko od njih nije zauzeo prvo mjesto na kraju jesenskog dijela sezone. To je mjesto pripalo ekipi NK-a Starigrad. Pripalo nije dobar izraz, mladići iz koprivničkog prigradskog naselja konkurenciju su „rastavili na proste faktore“ te polusezonu odigrali bez poraza i samo s jednim remijem, i to baš s juniorima hrvatskog trećeligaša Podravca iz Virja. Isto tako, impresivna je i njihova gol-razlika od čak 58:9. No, tu sjajnim brojkama nije kraj jer ta ekipa za poraz ne zna već skoro godinu dana te su i proljetni dio prošle sezone odigrali bez poraza, dakle niz od 26 utakmica.

– Vodim ove dečke otkad su bili pioniri. Od početka smo imali uspone i padove, nije sve išlo kako smo zamislili. No, bili smo uporni i moram reći da smo sad napravili pravu ekipu. U momčadi vlada sloga i zalaganje. Svoju sam viziju uspio prenijeti ovim mladim igračima i rezultati su tu – objasnio je tajnu uspjeha  Dejan Lončarek, trener juniora Starigrada.

Da se radi o iznimno talentiranoj generaciji govori i činjenica da je nekoliko ovih golobradih mladića od 16 ili 17 godina već dobilo ponude županijskih prvoligaša za igranje u seniorskim ekipama.

– Rekao sam svojim dečkima da zasad ne prihvate ove ponude. Rekao sam im: Idemo osvojiti ovo prvenstvo kako i zaslužujemo. No svejedno mi je drago da ovako mladi igrači privlače pozornost trenera seniorskih ekipa, što znači da su sjajni – napomenuo je Lončarek, i sam vrlo poznato nogometno lice u našem kraju, koji svojim iskustvom sigurno može mnogo dati mladim igračima.

– Moj me dečki slušaju i dobra su ekipa, ali ipak izvadio bih tri stupa naše momčadi: u napadu je to Damjan Nemčić, u sredini Fran Tušek i u obrani Vinko Wolf. To su naša tri stupa koji ponesu momčad, i onda su oko njih svi odlični – zaključio je Dejan Lončarek.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI