Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Snus manija

piše: Vladek Antolaš – MASTERMIND

Evo kak sam ja prvi put došel u kontakt sa snusom. Za one koji ne znaju, snus je duhanski proizvod koji se žvače ili se u vrećicama stavlja u usta pod obraz. 

Bagoš bi se reklo pri nas. Mam mi je pred očima najslavnija legendarna scena iz kaubojskig filma „Odmetnik Josey Wales“, de Clint Eastwood u glavnoj ulozi pljune duvan cucku na sred čela. Eee to morate pogledati ako niste. Točno mu je pljunul u sridu! Snus je nikotinska bomba i znanost veli da je jako štetan i opasan za koristiti no eto, ipak se prodaje i dostupan je. Na žalost, dostupan je i mladima, da ne velim maloljetnicima. Neki ga opisuju ko tešku drogu. No opet, kaj v današnje vreme neje droga od cukora, alkohola, trave, duvana, tableti. Sve nas truje i imam osečaj da nas namerno drogiraju. Ponekad si pak mislim da bi se svi trebali drogirati jer kak budemo inače deci dotumačili da svesni trpimo sva ova sranja oko nas u državi, al to sad neje tema. Snusa sam ja prvi put probal davno, prije 20-30 let i kak sve v mojem životu, tak i oko toga ima cela štorija.

Sedeli smo v Italicu (nekadašnji caffe bar) Mane (Marijan), Bocak i ja. Za šankom. I v tem toga v birtiju dolaze neki stranci, a posle se saznalo da su Danci. Došli Danci delat za Inu-naftaplin, neke bušotine mradli okolo, a za to su bili stručni. Sedimo mi tak i od jemput Mane počne hrglati na Danski. Mila majko, ide brod! Tek sem se onda osvedočil da je Mane ipak bil svetski putnik, moreplovac, i da je znal na svim jezikima sveta nažicati pivo. Popili smo mi tu večer z Dancima more točene pive, no do kraja noći zanudili su nam i snusa. Mane, stari morski vuk, je na to govno od duvana bil navčen, a ja sem onak mlad i zelen mam išel bluvat koliko je to jak i intenzivan šok od toga nikotina bil. Na kraju priče, svidel se taj snus i meni pa su nam ga ti Danci donosili svaki put dok bi se vračali v Podravinu na teren iz daleke Danske.

Snusa sam držal vu frižideru kak mi je Mane preporučil, no tadašnja supruga mi je to zamerala i izbacila ga van. I tak, otišli Danci , ode i snus iz mojeg života sve do nedavno dok nisam skužil da jeden moj mladi prijatelj ne zgledi ko Pajo Patak. Reko jel si bil kod zubara, veli ne, imam snusa pod žvaljami. I zanudil me je i opet sem ga išel probat i opet mi je bilo zlo. Ja da sto let živim delal bi iste greške. Jel mi je vrag bil ime da sem opet to govno del pod zub?! Ne znam kakva vi imate iskustva z tem. Mislim bolje da nemate, jer zdravije je biti kaj dalje od toga. Ako pak vam dosadno, onda slobodno promatrajte ljude pa budete i sami vidli nekog ko zgledi da ima ćubice ko racica jer si je v lampe snusa del pa ga cmoče. Pravoga bagošara morete i čuti, jer dok pripoveda šuška dok pazi da mu kesica duvana ne opane pred vami z čob. Šuška ko onaj Burnač pevač. E mila majko, ide brod!

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

cesta uz ulicu stiska noćna je mora za vozače

“Već pola godine umjesto po asfaltu, mi se vozimo po šodru i uništavamo svoje aute”

kloštar podravski kreće u realizaciju vrijedne investicije

Pavlović: Gradit će se dom za starije i nemoćne za 120 korisnika

u 40 godina promijenio samo gume

FOTO Milan svoj pony vozi 40 godina: “Ne bih ga mijenjao nizašto, a za novi niti nemam novac”

Europski tjedan upoznavanja groblja u Koprivnici

Prošećite grobljem i upoznajte povijest našeg grada

ZAVRŠIO JE U BOLNICI

Vozač “pod parom” vrludao cestom i zabio se u parkirani traktor

apsolutni rekorder

Biciklist u Koprivnici napuhao 4,90 promila


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati