Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Sobota: Uveli smo brojne potpore za mlade obitelji

Općina Kalinovac svečanom je sjednicom Općinskog vijeća proslavila Dan Općine i blagdan nebeskog zaštitnika, svetog Luke. Darko Sobota, načelnik Općine istaknuo je kako je nedavno i službeno otvorena nova zgrada Dječjeg vrtića Bubamara i školsko – sportska dvorana, a od kapitalnih investicija u tijeku je i uređenje Ulice Ciglana.

-Uveli smo brojne potpore za mlade obitelji i prioritet je poboljšanje demografske slike. Uz besplatan vrtić i izdašne rodiljne naknade, Općina financira školsku kuhinju, radne bilježnice, prijevoz i smještaj u đačkim domovima za srednjoškolce, a studentima nudimo stipendije. Uveli smo i potpore za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji i vjerujem da će se sve to odraziti na poboljšanje demografske slike – istaknuo je Darko Sobota.   

Općina, dodao je Sobota, brine i o mještanima treće životne dobi pa je tako za starije i nemoćne osobe osiguran dolazak gerontodomaćica kroz projekt Brižne žene podravske koji se provodi u suradnji s okolnim općinama.

-I za umirovljenike imamo potpore s kojima im nastojimo olakšati svakodnevicu – zaključio je Sobota.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI