Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
horvat i svržnjak kupili bivši disko na lazinama

Šoderica bi mogla dobiti nove ekskluzivne smještajne kapacitete

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Podravski je prije nekoliko brojeva pisao o inicijativi Sloge podravske trgovine i potencijalnih austrijskih partnera za revitalizaciju objekta Plavi labud na Šoderici. Protekli tjedan doznali smo kako se na prostoru ovog nekadašnjeg podravskog turističkog bisera rodila još jedna privatna inicijativa.

Naime, dvojica prijatelja i poslovnih partnera Kristijan Horvat i Željko Svržnjak kupili su od dosadašnjeg vlasnika Željka Varovića bivši ugostiteljski objekt na Lazinama. Taj nekad popularni disko iz 80-ih i 90-ih godina, kasnije neko vrijeme i fast food objekt, bivši vlasnik prodavao je godinama.

-Da, imamo u planu turistički obogatiti ponudu Šoderice. Želja nam je napraviti vile, nešto ekskluzivniji smještaj za goste – potvrdio je Kristijan Horvat, inače vlasnik poznate koprivničke konzultantske firme.

Ističe kako je potencijal Šoderice velik, no u Podravini je, ističe, velik problem loša turistička infrastruktura i popratni sadržaji koji bi pomogli investitorima poput njih. Dodaje kako projekt nije na stand byju nego analiziraju stanje u građevinskom sektoru pa i cijene koje su zadnjih godina značajno rasle.

– Druga stvar je činjenica da je u tijeku izmjena Prostornog plana općine pa moramo vidjeti što se i kako tamo može sve napraviti – priča nam Horvat koji i dalje vjeruje u budućnost Šoderice kao turističkog bisera. Njihove kućice za odmor trebale bi biti moderno opremljene i zadovoljiti potrebe svih gostiju, a pogotovo obitelji. Trenutno im se ne žuri jer je Šoderica još uvijek samo sezonski zanimljiva posjetiteljima. Nadaju se kako će i ostali investitori prepoznati ovaj podravski biser i da će u doglednoj budućnosti privlačiti goste tijekom većeg dijela godine.

FOTO: Matija Dolenec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

TRADICIONALNA OBLJETNICA

Policija slavi svoj dan, položili vijence i svijeće

KRVAV KRAJ DRUŽENJA U KRIŽEVCIMA

Doznajemo: Tri se pijana “prijatelja” izbola noževima, jedan je u teškom stanju

KOPRIVNIČKI PLAC

VIDEO Stigli prvi kesteni, skuplji su od kilograma svinjske vratine

KOMING IMA 130 DANA

FOTO/VIDEO Stigli strojevi, počelo uređenje igrališta kojeg s nestrpljenjem očekujemo

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

nepravomoćno JE osuđen NA ČETIRI GODINE ZATVORA

Mladić vlastitu majku (44) kuhinjskim nožem ubo u trbuh

Upišite pojam koji želite pretraživati