Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Šok i nevjerica: Poznata koprivnička poduzetnica s frendicom krala skupe parfeme

Nakon policijske kaznene prijave i istrage Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici podignuta je optužnica protiv Jadranke O. (54) i Seljvije F. (48) zvane Silvije zbog sumnje da su počinile kazneno djelo krađe.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kako tužitelji navode u optužnici, terete se da su od 2. do 9. veljače ove godine zajednički dogovorno ili pak u podijeljenim zadacima, u trgovinama DM s polica krale razne kozmetičke proizvode koje nisu platile na blagajni te su ih zadržale za sebe.

Krale kozmetiku i parfeme

Zajedno su prijateljica Jadranka i Seljvija 2. veljače na Florijanskom trgu u Koprivnici ukrale jedan parfem Paco Rabanne Olyimpea i jedan Benneton ukupno vrijedne 670 kuna. Zatim su 7. veljače ponovno u DM-u na Florijanskom trgu ukrale po jedan parfem Furla i Joop ukupno vrijedne 430 kuna. Sljedećeg dana preselile su se u poslovni centar Supernovu gdje su u trgovini DM ukrale najveći plijen. Radilo se u parfemima Paw Patrol, Replay essential for her, Furla Havorosa, Chloe Love Story, Burberry Classic Women i set kistova Real technuques ukupno vrijedne 1250 kuna. Posljednjeg dana svojeg kradljivog pohoda, 9. veljače, u DM-u u Supernovi u Koprivnici ukrale su parfeme Ultimate Spiderman, Cacharel Amor Amor, Joop i All about Eve te Biobazin set tretman za jačanje i rast kose ukupno vrijedne 630 kuna. Drugookrivljenu Seljviju tužitelji terete da je samostalno 5. veljače u prodavaonici DM na Florijanskom trgu ukrala jedan parfem Jimmy Choo vrijedan 270 kuna.

Nakon što su prijateljice otkrivene da stoje iza krađa parfema, Seljvija se branila šutnjom, no Jadranka je priznala krađe i prokazala Seljviju kao njezinu partnericu u zločinu.

Jadranka prokazala Seljviju

– U trgovinama smo bile zajedno, ali nisam vidjela što je ona krala. Pomažem joj u njezinoj voćarni i poznamo se već dosta dugo oko 6 do 7 godina i poklanja mi oštećeno voće – objasnila je Prvookrivljena Jadranka prirodu odnosa s drugookrivljenom Seljvijom.

Ispitane su kao svjedokinje dvije djelatnice iz koprivničkih prodavaonica DM, jedna s Florijanskog trga, druga iz Supernove. Djelatnica DM-a na Florijanskom trgu rekla je kako su joj okrivljenice dobro poznate jer su svakodnevno dolazile u trgovinu i sa zaposlenicama stvorile odnos povjerenja. Zbog toga, kada su bile u trgovini kao kupci, na njih nisu posebno obraćale pažnju.

‘Sprijateljile’ se s prodavačicama

– Silvija je u trgovinu dolazila i dva puta dnevno. Kolegice iz DM-a iz Gospodarske koja posluje u sklopu Interspara obavijestile su nas o krađama u njihovoj trgovini zbog čega smo pregledale snimke videonadzora. Pregledom tih snimki utvrdili smo da su s polica ukradeni parfemi koji nisu plaćeni na blagajni. U dva su navrata bile zajedno, jednom je bila samo Silvija, a na tim se snimkama vidi kako uzimaju parfeme i stavljaju ih u odjeću – kazala je djelatnica DM-a s Florijanskog trga. Druga svjedokinja, zaposlenica DM-a iz Supernove, kazala je kako su primijetili da nedostaju tri do četiri nova testera parfema. Pregledali su snimke videonadzora i otkrile kako je riječ o Jadranki i Seljviji.

– Njih dvije imale su otvorenu komunikaciju sa zaposlenicama trgovine i nikada nismo primijetile ili posumnjale, niti smo na njih obraćale pažnju. Iz tih snimki vidljivo je da su njih dvije zajedno u trgovini, da su s polica uzimale parfeme. Kasnije su skidale i lijepile zaštitu na drugo mjesto u trgovini kao što su i vadile šampone i kozmetički pribor iz kutija, ambalažu su ostavile u trgovini, a proizvode spremale. Sve te proizvode nisu platile na blagajni, a kako su prethodno skinule zaštitu, prošle su blagajnu – kazala je druga zaposlenica DM-a tužiteljima.

U optužnici tužitelji od suda traže da okrivljene nakon provedene rasprave proglasi krivima i osudi na sedam mjeseci uvjetnog zatvora uz rok kušnje dvije godine i da DM-u u roku dva mjeseca poprave štetu plaćanjem 3253 kune, kolika je protuvrijednost parfema i kozmetičkih proizvoda koje su ukrale.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati