Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Povlačenje proizvoda iz prodaje

Spar ima važnu obavijest za potrošače

Nakon križevačkog diva KTC-a, Spar također iz prodaje povlači prehrambeni proizvod hrvatske tvrtke Agristar koji u sebi ima povišene razine potencijalno štetne tvari.

Riječ je o čaju Agristar menta u pakiranju of 80 grama, upotrijebiti do: listopada 2025., L0647 zbog povećanog sadržaja pirolizidinskih alkaloida u sadržaju istoga.

“Mole se kupci koji posjeduju ovaj proizvod da ga ne konzumiraju, već da ga vrate u najbližu Spar ili Interspar trgovinu gdje će im biti vraćen novac“, stoji u obavijesti trgovačkog lanca, a obavijest se odnosi isključivo na navedeni Lot i rok trajanja.

Pirolizidinski alkaloidi su tvari koje prirodno nalazimo u nekim biljnim vrstama, a produkt su njihovog sekundarnog metabolizma i primarno im služe kao obrana od biljojeda. Njihova akutna toksičnost, genotoksičnost i potencijalni karcinogeni učinak na ljude poznati su već jako dugo vremena, a najčešće je toksičnim učinkom u najvećoj mjeri pogođena jetra.

FOTO Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

teška prometna na podravskoj magistrali

FOTO/VIDEO Sudarili se Mercedes i moped, vozača hitna prevezla u bolnicu

Tragedija u prekodravlju

UPRAVO U požaru kuće poginuo muškarac, policija obavlja očevid

đurđevački limitator

Kamioni šodra budu nas saranili


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati