Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Spor zbog fasade: Otvorio sam Bibliju i iz nje majstoru dao čak 5000 eura

Tomislav iz Sv. I. Žabna na kraju će ipak vjerojatno vidjeti svojh 23.500 kuna koje mu je ostao dužan jedan majstor s bjelovarskog područja koji nije napravio dogovorenu obnovu fasade. Tomislav mu je dao 35.000, no dio mu je ovaj vratio u materijalnu za radove. Do svog novca lakše će doći s obzirom na to da je tužio firmu i majstora, a sud to nepravomoćno i potvrdio.

Ova je priča objabljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Tomislav je u veljači 2020. u kući u Svetom Ivanu Žabnu zaključio usmeni dogovor s firmom s bjelovarskog područja oko izvođenja radova na kući. Dogovorili su keramičke radove na uređenju kuhinje i hodnika na katu kuće, te izvođenje radova termofasade na objektu u Svetom Ivanu Žabnu.

Applying silicone plaster to the wall of the house. Plastering wall.

Keramički radovi kuhinje i hodnika na katu kuće izvođeni su tijekom ožujka, a dovršeni tijekom lipnja 2020. zbog korone i te radove tužitelj je, kako je sam naveo, platio u gotovini te u cijelosti osobno financirao potrebni materijal.

– Nakon izvedenih radova na katu kuće tužena osoba nije izdala nikakve račune, već je primao novac kao fizička osoba što mi tad nije bio problem jer mi račun nije trebao s obzirom na to da sam sve izvedene radove u cijelosti platio i bio zadovoljan kvalitetom izvedenih radova – kazao je Tomislav.

Potom su dogovorili radove na fasadi za svibanj 2020., no to se nije dogodilo.

– Za to sam mu pred svjedocima predao 5000 eura, što je oko 37.500,00 kuna, a sve kako bi on mogao kupiti potreban materijal za izvedbu fasade. U listopadu tuženik je na moje uporno inzistiranje isporučio ljepilo i stiropor, čija vrijednost iznosi 13.994 kuna te je obećao doći za nekoliko dana kako bismo se dogovorili kada i kako će mi vratiti razliku novca – kazao je oštećeni.

Potom je krenula prepiska i dogovaranje susreta, no tuženik je bez opravdanog razloga odgodio susret. Kako do toga nije došlo, odlučio je službeno uz pomoć pravosuđa doći do preostalog novca, 23.505 kuna. Sud je na kraju stao na njegovu stranu, no odbio je njegov zahtjev da mu se isplate i kamate.

Tuženik koji je pokušao osporiti Tomislavove navode kazao je kako mu je on dao tek 2000 eura u dvorištu svoje kuće kako bi obavio kupovinu stiropora i ljepila. Dodao je kako je u ožujku 2020. nastupila pandemija te kako ih je zamolio da se svi radovi odgode dok se situacija ne smiri, a oni su to prihvatili.

– Odgodili smo radove na fasadi, a krajem rujna on me ponovno pozvao u svoju obiteljsku kuću te pitao je li problem ako odustanu od radova jer nije uspio proći na natječaju, na što sam mu odgovorio da nije, ali da je materijal plaćen po ranijem dogovoru i da stoga inzistiram da ga tužitelj primi – rekao je tuženi majstor, što je bila i jedina sporna činjenica u postupku.

Tomislav i ukućani tvrdili su da su mu dali 5000 eura koje su čuvali u Bibliji, a druga strana da se radilo o 2000 eura. Sudu je imalo više logike ono što je rekao Tomislav nego majstor pa je tako i odlučio.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati