Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Srećko planira putovanje: Idem u Kanadu okušati se u ribolovu na ledu

Srećko Siladi iz Križevaca ove je godine sudjelovao na šest natjecanja u ribolovu, a s njih se vratio s čak pet pehara i s osvojena prva tri mjesta.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

To je samo nastavak dugogodišnjeg niza uspjeha kojima Srećko zapravo ni ne pridaje neku preveliku važnost iako se radi o postignuću kakvim se malo koji ovdašnji ribič može pohvaliti. Brojni pehari koje je donio kući mogli bi ispuniti cijelu sobu, no, to „svo plehurinje“ koje redovno donosi kući, kako mu u šali kaže supruga Katica, nakon aktualne sezone sprema u posebnu prostoriju u potkrovlju kuće. Iza Srećka je čak 55 godina iskustva u ribolovu, a ribe je počeo loviti, kako tvrdi, prije nego što je krenuo u školu.

rpt

– Prije sam bio puno aktivniji, a sada si odem za gušt otprilike jednom u dva tjedna. Ova su natjecanja bila tu, na lokalnim jezerima nedaleko od Križevaca, inače ove godine nisam bio puno puta – pojašnjava Srećko, koji u svom životu pamti i veće ulove.

– Najveća riba koju sam ulovio u životu je tostolobik težak 12 i pol kila. No, lovio sam na drugu postavu – govori Srećko, za kojeg je malo poznata činjenica kako je sudjelovao u ulovu najveće ribe kakve Križevci ne pamte, a o čemu smo pisali prije nekoliko godina.

– Bio je to som od 63 kile. Imam jednu mutnu sliku za uspomenu. Bilo je u novinama, ali ja nisam bio na fotki. Nije mi to ni važno, ali sjećam se kako je to izgledalo. Bio sam u vodi skoro do grla – prisjeća se skromni Srećko.

Iako Srećko sada ne lovi, sa suprugom se idući mjesec sprema na put u Kanadu, gdje se želi okušati u ribolovu na ledu.

– Idemo negdje kod Calgaryja, radi se o nekakvoj kolibi s četiri sobe. Planine, mir, tišina. Imaju i ribnjak gdje se može loviti riba. Iako mislim da se neću baš naloviti riba, volio bih se i tu okušati – zaključuje Siladi.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

NEĆE PA NEĆE

Lopte su bile dobro napumpane, ali malo je to značilo slavenašima. Pali bez ispaljenog metka

lokomotiva pala u vječitom derbiju

Bravo! Šampanjac se može staviti na hlađenje, pehar se nakon dvije godine vraća u Koprivnicu

preporodio ih mario gregurina

FOTO Sjajna predstava i velika tri boda ‘malih’ slavenaša, s tri komada isprašili Osijek

NA TRAVNJAK BI MOGLE ISTRČATI I DVIJE KRIŽEVČANKE

Povijesna utakmica za hrvatske nogometašice, Ivana Kirilenko: Imamo srce koje ne odustaje

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati