Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Srednjoškolci obnovili stari kombajn: “Sad radi kao nov!”

Učenici Srednje škole Stjepana Sulimanca iz Pitomače pod vodstvom profesora Renata Boljevčana uspjeli su obnoviti kombajn Zmaj star 50 godina. To je ujedno bio i prvi kombajn na pitomačkom području, a učenici su svojim znanjem i vještinama osposobili Zmaj koji će im koristiti za sezonske poslove na školskim poljima, kao i za izobrazbu budućih generacija srednjoškolaca.

– Znajući da cijene polovnih kombajna dostižu „debelih“ šest znamenki, time je ova hvalevrijedna inicijativa još i veća – kaže Renato Boljevčan koji predaje predmet motori i traktori te poljoprivredni strojevi.

Kombajn je prije bio u vlasništvu obitelji Bedeković iz Pitomače i dosta dugo je stajao u garaži i nije se koristio.

– S obzirom na to da bi nama takav stroj bio potreban za obavljanje poslova na našem zemljištu, preuzeli smo ga, obnovili i sada radi „kao novi“, a uskoro ćemo ga i koristiti za radove. Na ovom projektu radilo je desetak naših učenika i to s velikom voljom i ljubavlju i vjerujem da će većini njih ovo biti dobar poticaj za nastavak bavljenja poljoprivredom – zaključio je Renato Boljevčan.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI