Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari na mukama već godinama: Ovo nam je premalo, nemamo gdje parkirati!

Stanari zgrade u Ulici Josipa Buturca godinama apeliraju na nedostatno parkiralište, predlažući Gradu Križevcima da se izgradi novo na travnatoj površini iza samog objekta. Kako smo doznali, radi se o zgradi izgrađenoj prije gotovo 50 godina, a tada je planirana za stanove umirovljenika i starijih građana. Danas, kada su osobni automobili potreba, a ne luksuz, parkiralište kakvo je u sadašnjem jednostavno nije dostatno za tamošnje stanare, zbog čega nerijetko moraju parkirati na ulici. Ona je sporedna, ali nedovoljno široka, tvrde tamošnji stanari.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ova zgrada ima 26 stanova, a tu su i prostori Udruge umirovljenika. Preko puta je parkiralište POS-ove zgrade, no mi se trenutno doslovno parkiramo kako stignemo – rekao nam je jedan od predstavnika stanara, Dražen Perek, koji predložio da se izgradnja parkirališta uvrsti u gradski proračun za iduću godinu.

– Postojeći parking kao i zemljište iza zgrade u gradskom je vlasništvu, dok je sama zgrada u suvlasništvu samih stanara. U više smo navrata s Gradom pokušali dogovoriti izgradnju parkirališta, no uvijek je odgovor bio kako ono zasad nije u planu – govori nam Perek.

– Trebate doći navečer i vidjeti kako pola stanara parkira na cesti jer nema drugdje, a još kada drugi dođu, nastane pravi krkljanac – rekla nam je jedna od stanarki.

Suvlasnici su, kako tvrdi Perek, suglasni s prijedlogom da se ograđeno dvorište iza zgrade prenamijeni u parkiralište. Složni su i s mogućim uvjetom da se parkiranje i naplaćuje, budući da je sama lokacija u blizini gradske tržnice, a njihova ulica kao parkirališno mjesto nerijetko služi trgovcima, kupcima, ali i drugim prolaznicima. Na taj bi se način, pokraj smanjenja gužvi na samoj cesti, uredilo funkcioniranje budućeg parkirnog mjesta. Poslali smo upit Gradu imaju li u planu uvrstiti ovaj prijedlog u budućem razdoblju. Ubrzo smo zaprimili odgovor u kojem su pojasnili kako hoće, ali ne sad.

– Zaprimili smo inicijativu stanara Ulice Josipa Buturca 1, no s obzirom na to da nas sljedeće godine očekuje nastavak radova na uređenju druga dva parkirališta, nismo u mogućnosti izvesti i to na navedenoj lokaciji, no svakako ćemo nastojati da se taj projekt nađe u projekcijama za sljedeće dvije godine – odgovorili su iz Grada, napomenuvši kako svake godine urede nekoliko parkirališta.

– Primjerice, ove je godine prošireno parkiralište u Ulici Josipa Buturca 3, a trenutno se uređuje ono u Ulici Frana Gundruma – poručili su iz gradske uprave.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

KOPRIVNIČKI PLAC

VIDEO Stigli prvi kesteni, skuplji su od kilograma svinjske vratine

KOMING IMA 130 DANA

FOTO/VIDEO Stigli strojevi, počelo uređenje igrališta kojeg s nestrpljenjem očekujemo

Posao nude i na sjeveru hrvatske

Jedan od najvećih trgovačkih lanaca u Hrvatskoj traži više od 100 radnika

nepravomoćno JE osuđen NA ČETIRI GODINE ZATVORA

Mladić vlastitu majku (44) kuhinjskim nožem ubo u trbuh

Šokantno razbojništvo u centru KOPRIVNICe

FOTO Nemoćnog ljekarnika vezala su i opljačkala dva poznata DJ-a!?

EKSPLOZIJA PLINSKE BOCE UNIŠTILA IM SVE ŠTO SU CIJELI ŽIVOT GRADILI

VIDEO Dragica: “Hoću samo svoju hižu, nikaj drugo mi ne treba, nikakvo bogatstvo!”

Upišite pojam koji želite pretraživati