Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari ogorčeni na susjeda: Zatrpao je kanal i sad plivamo nakon svake kiše!

Stanovnici dijela Mlinske ulice u Rasinji ogorčeni su na Ivicu Zrinskog koji je zatrpao odvodni kanal na imanju koje koristi kao svojevrsno skladište. Već tri mjeseca nakon svake kiše u dijelu ulice redovito su poplavljena dvorišta, što izaziva veliko negodovanje stanovnika.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ivica Zrinski zatrpao je kanal pod izlikom da zavozi dvorište na imanju na kojem ne živi. To nam je namjerno napravio i sad nakon svake kiše imamo same probleme. Bavim se i uzgojem srneće divljači i mjesto na koje sam smjestio divljač redovito je nakon kiše poplavljeno – žali se Josip Slavetić.

Stanovnicima su poplavljeni i prilazi kućama te vrtovi jer se kišnica izlijeva iz kanala zbog zatvorenog propusta ispred imanja koji koristi Ivica Zrinski.

– I sama cesta u našoj ulici puna je vode nakon kiša, dok vrtovi izgledaju poput bazena. Nepojmljivo je da nam je to napravio jer je sigurno znao da ćemo trpjeti štete – kaže Zlatko Busija.

Postupak Ivice Zrinskog stanovnici su prijavili i komunalnom redaru, no i dalje je kanal zatrpan.

– On tvrdi da je kanal na privatnom posjedu i da na njemu može raditi što hoće. Mi samo želimo da ponovno imamo normalnu odvodnju oborinskih voda jer i svaka manja kiša donosi nam poplave – kaže Josip Slavetić.

Ivica Zrinski kaže kako je zaravnao svoje imanje, a dio parcele je i sporni kanal.

– Još prije osam godina službeno sam obavijestio Općinu da namjeravam zaravnati imanje i zatrpati kanal te da nađu odgovarajuće zamjensko rješenje. Cijelo to vrijeme oni nisu ništa učinili i sad kad sam zaravnao imanje da se meni ne slijevaju oborinske vode, nastao je problem. To je klasičan primjer kako funkcioniraju naša Općina i država. Imali su dovoljno vremena da nađu rješenje – kaže Ivica Zrinski.     

Danimir Kolman, načelnik Općine Rasinja, ističe kako je komunalni redar utvrdio da je kanal dio privatnog posjeda pa Općina ne može sankcionirati Ivicu Zrinskog.

– Općina je dogovorila da se prokopa novi propust i postavi cijev i uskoro će biti obavljeni ti radovi pa će biti riješen i nastali problem s odvodnjom oborinskih voda u Mlinskoj ulici – kaže Danimir Kolman.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ISPIT ODRŽAN U VATROGASNOM DOMU U PITOMAČI

Vatrogasne zajednice dviju općina imaju 18 novih osposobljenih vatrogasaca

U PRORAČUNU PREDVIĐENO 40 TISUĆA EURA

Podravska općina sufinancira kupnju i uređenje nekretnina

doslovno se nalaze u škripcu

Udruge nemaju adekvatne prostore i za to krive Grad

đurđevački limitator

Lepo je biti penzioner!

TRANSFERA K'O U PRIČI, TUCAKOVIĆ OSTAO BEZ STOPERA LISJAKA I PETIKE

“Sin vjetra” u Koprivnici, Križevčani s osam novih lica kreću u obranu prvog mjesta

PRIJEVARA U TIJEKU

Konzum objavio važno upozorenje za sve građane

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati