Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari pozivaju Grad: Vlasnici pasa i šetači imaju problem koji treba riješiti

Stanari Ulice Miklinovec u Koprivnici traže od gradske tvrtke Komunalac i Grada da se u njihovoj ulici postave koševi za otpad. Miklinovec je, ističu oni, jedna od najdužih ulica u gradu, a ima samo jedan koš za otpad i to na samom početku ulice.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravkog lista…

– Sve je više šetača koji prolaze kroz našu ulicu pa i oni koji tu ne žive čude se što na više lokacija nema koševa za otpad. Samo jedan, i to na početku ulice je premalo i skrenuli smo pozornost mjesnom odboru na taj problem – kažu stanari Ulice Miklinovec.

Većina građana, dodaju oni, ekološki je osviještena pa ne bacaju otpad po javnim površinama. No, zna se dogoditi da se na prilazima kuća pojave papirići i manje vrećice pa stanovnici smatraju da se to prvenstveno događa zbog činjenice da u ulici nema više lokacija s koševima za otpad.

– Naša ulica sve više postaje šetalište i za vlasnike kućnih ljubimaca, a oni dobro paze da nam ne ostave izmet. I oni se žale što nema koševa za otpad jer moraju daleko nositi vrećice s izmetom koji pokupe iza svojih ljubimaca – pričaju nam stanovnici Ulice Miklinovec.

Jedini koš na početku ulice, kažu stanovnici, u lošem je stanju pa je poželjno i na toj lokaciji postaviti novi.

– Postavljanje koševa nije prevelika investicija pa očekujemo od Komunalca i Grada da konačno riješe taj problem – zaključili su stanovnici Ulice Miklinovec.

U gradskoj tvrtki Komunalac ističu kako će prema dogovoru i uputi Grada riješiti problem. – Komunalac će uskoro postaviti više komada koševa otpad u Ulici Miklinovec uz pješačko-biciklističku stazu – navode u Komunalcu.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI