Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Stanari u ulici nove škole: Zar su naša djeca manja vrijedna od drugih u gradu?

Odluka Grada Koprivnice da se u kvartu Podolice pješačka staza gradi samo u dijelu Vinogradske ulice, od početka do II. Vinogradskog odvojka, uzrokovala je nezadovoljstvo stanovnike preostalog dijela Vinogradske ulice. U dijelu od II. Vinogradskog odvojka do kraja ulice, ističu stanari, ima oko 50 školaraca, a tim dijelom na putu do škole prolaze i djeca iz ulica Čomborov put, Dobovečki brijeg i gornjeg dijela Vinice.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Sigurnost djece itekako je ugrožena i nužno je izgraditi stazu u cijeloj našoj ulici. Ako za gradnju staze smetaju kućne ograde, većina nas spremna je izaći u susretu Gradu samo kako bi se školarcima zajamčila sigurnost u prometu – ističu stanari Vinogradske ulice.

Dodatni problem, dodaju oni, predstavljaju i neodgovorni vozači koji doslovno jure kroz njihovu ulicu. Nužno je, složni su stanari Vinogradske ulice, postaviti uspornike koji će natjerati vozače da poštuju ograničenje brzine.

– I sama cesta u dijelu naše ulice u katastrofalnom je stanju. Asfalt je na većem dijelu ceste popucao, a ima i ulegnuća, što dodatno ugrožava prometnu sigurnost. Tražimo od Grada da se i u našem dijelu ulice pronađe rješenje za pješačku stazu te da se asfaltiraju oštećeni dijelovi ceste i uspori promet – kažu stanari Vinogradske ulice, kojim nije jasno zašto se njih i njihovu djecu svrstava u drugi red.     

U gradskoj upravi ističu kako je Grad Koprivnica trenutno u fazi izrade projektne dokumentacije za izgradnju pješačke staze u Vinogradskoj i Vinodolskoj ulici, uključujući i pješačku stazu na „crnoj stazi“, u ukupnoj dužini od oko 1900 metara.

– U Vinogradskoj ulici planirana je izgradnja staze do II. Vinogradskog odvojka zbog nedostatne širine koridora prometnice. Za daljnju izgradnju staze potrebno je proširiti cestovni koridor i riješiti imovinsko-pravne odnose s vlasnicima zemljišta – kažu u gradskoj upravi.

Zbog dugotrajnosti postupka rješavanja imovinsko pravnih odnosa, dodaju, u prvoj fazi radova pješačka staza obuhvatit će spomenuti dio prometnice. Cilj Grada je da se pješačka staza napravi što prije u dijelu u kojem je to moguće, a sve kako bi se učenicima osiguralo što sigurnije kretanje do škole.

– Nastavak izgradnje pješačke staze cijelom prometnicom Vinogradske ulice planirat će se kad se za to stvore uvjeti. Također, Grad Koprivnica u suradnji s policijom razmatra druge načine povećanja sigurnosti pješaka u smislu postavljanja dodatne vertikalne signalizacije kojom će se sudionike u prometu upozoriti na prisutnost pješaka na kolniku. Obnova kolnika će se odraditi sukladno prioritetima i planu programa održavanja prometnica – navode u gradskoj upravi.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati